Hatereala pentru auto piscotarii 2.0

Haterii sunt o problema. Ei sunt rauvoitori, lipsiti de argumente, sunt niste paria care stau in calea fericirii noastre, a A-listerilor.
Pai bine dragilor, Internetul abunda de dovezi ale faptului ca haterii nu exista intamplator. Sa lasam deoparte cazul lui Zoso, care, cel putin in presa auto, e doar un alt neavenit si bagat prea mult in seama, nu ma iau nici de baciul Chinez, care si el are partea sa de importanta nejustificata in ochii PiaRilor din auto, ma duc catre un fost coleg de-al meu (care s-a grabit sa fie primul care sa ma declare hater cand am scris ca „Redescopera Romania” a fost si este o campanie inutila, destinata strict bloggerilor si aplaudacilor acestora).

Ei bine, baciul Chinez s-a dat cu Fordul. N-ar fi nici prima, nici ultima masina care incape pe mainile sale, nici prima sau ultima care se duce, fara vreun rost, la un blogger, pentru ca ei se pricep la toate, nu-i asa? Dar nu discut acum despre asta.
El a scris, asa cum a putut, a descris, tot asa cum a putut, noul Ford Focus 1.6 EcoBoost.

Ford Focus 1.6 EcoBoost

Interesante sunt insa comentariile la acest „review”.
Aici, (nu ma iau nici de Grumazescu- care e si el ratacit undeva intre presa auto si blogoree, deci tot cam degeaba), insa el apare, intr-un dialog cu un alt personaj, ex-colegul meu Andrei Monenciu:

@Chinezu am condus si eu masinuta saptamana trecuta si am fost blown away (WTF?) cu ce poate motorul ala. Eu in schimb am condus-o extrem de sportiv si am scos un consum de 9.5, ce-i drept nu m-a interesat consumul.

Sorin Grumazescu ii da repede si profesionist replica:
– Frumusel consum ai reusit. Oricum, cred ca ai fost destul de cumintel, ca sa zic asa… :))

Andrei Monenciu vine si pune cireasa pe  acest tort de cacao:
– @Sorin Grumazescu, sigur a fost, eu azi am condus un C-Max de 125 CP pe benzina si m-am chinuit sa scot 7.1 litri/100 km, ce-i drept Focusul are de partea sa sistemul Start and Stop.

Toate astea la un enunt destul de clar, facut de Chinez:
„Si vă raportez că pe distanta Bucuresti – Pârâul Rece – Sibiu – Alba Iulia sși retur la Bucuresti pe acelasi traseu am scos o medie de 7,1.”

Concluzii:

– cunoscatorii inteleg ce am vrut sa scot in evidenta
– necunoscatorii nu vor intelege, de aceea le vin in ajutor cu o explicatie detaliata (o gasiti undeva in corpul materialului), explicatie scrisa in premiera si apreciata de Alex Seremet, mai marele cu imaginea si masinile de teste de la BMW Group Romania.
– pe scurt: sistemul Start&Stop este prezent si are eficienta in traficul aglomerat, nu in trafic extraurban, unde nu opresti, nu ai stopuri, etc. Ca ai Start&Stop, sau nu, in trafic extraurban ai acelasi consum.
– un blogger bagat in seama de catre PiaRii auto, inseamna un review de rahat, si idei de rahat transmise catre cititori
– mai are careva dubii cand afirm despre ce mai multi bloggeri sunt piscotari 2.0?
– se mai interaba cineva de ce militez impotriva acordarii de masini la drive-test catre blogosfera? (nu mai pomenesc de masini facute praf, ciobite, etc)
– nu mai confundati blogosfera romaneasca cu cea americana, de exemplu, unde Carscoop, sau Autoblog, sunt bloguri doar pentru ca asa le place sa se denumeasca!
– finala si cea mai dureroasa: si-ar cumpara cineva, vreodata, o masina in urma faptului ca a citit un review scris de un blogger, fie el Chinezu, Zoso, Arhi, Bobby Voicu, sau mai stiu eu care Adrian Ciubotaru (despre care am auzit ca-i place sa bata copii), sau chiar Andrei Monenciu (care de la Oradea se chinuie sa dea cu maaliga’n grinda industriei auto), sau fie el el Sorin Grumazescu, aceasta lumina a farurilor auto din intunecatul fund al Moldovei?
– asadar, dragi hateri, hateriti cu spor, argumentat si eficient, pentru ca da, este nevoie  de o reasezare a lucrurilor in nromalitate.

2 thoughts on “Hatereala pentru auto piscotarii 2.0

  1. Ai uitat de scuza penibilă a lui zoso care a spus că el nu trebuie să se priceapă la mașini ca să facă review-uri… el face din punctul de vedere al clientului care se duce în showroom și nu se pricepe (WTF?)…

    1. Scuza penibila a lui Zoso e o propozitie care contine un pleonasm. Am lasat commentul doar pentru a arata lumii ca nu cunosti limba romana! 😉 In DEX, la substantivul „penibil” printre explicatii, scrie si „Zoso si atat”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top