Ziua Romaniei La Multi Ani Romania?

Ma uit in spate si vad ca au trecut ceva ani de cand constientizez notiunile de tara, patriotism, devotament si altele, de neinteles pentru multi altii.
Asta desi, daca e sa o luam dupa ce scrie in acte, neam de neamul meu nu a fost roman. N-are importanta, stiu ca eu sunt mai roman decat 90% dintre romanii get-beget. Am ales sa stau aici, desi inca de acum 30 de ani aveam posibilitatea de a pleca, legal, si mai ales definitiv. Spre mandria mea vorbesc si scriu in limba romana mai bine decat peste 45% din populatia Romaniei. Si asta ar trebui sa dea de gandit multor demagogi!
Deci vreti-nu vreti, sunt roman.

Ma uit din nou in spate, sau in urma, si vad cum toate valorile care ar trebui pretuite au disparut. Vad cum nu mai am niciun crez, cum nici nu mai sper sa mai am vreodata, vad cum tara asta se apropie cu pasi rapizi de statutul de tara stearpa, caci totul a fost exploatat fara cap, si inevitabil, terminat.
Resursele, si alea umflate pe hartie de raspandacii comunisti, sunt ori ineficiente, ori epuizate, ori disponibile cu foarte mari sacrificii, dar n-are cine si cu ce sa le exploateze.
Cea mai de pret resursa a noastra, spiritul intreprinzator izvorat dintr-un creier cu un IQ in general mediu, sau peste medie, iata ca s-a epuizat si ea (resursa naturala, zic). Au venit strainii si ne-au analizat, cantarit, etichetat: nu depasim, de fapt nici nu atingem un nivel mediu, macar.
Anii comunismului ne-au obligat sa citim al dracului de multe carti, din lipsa de alta ocupatie.
Anii de dupa, ne-au invatat ca a fi valoros presupune o pereche de tate cu silicoane, si eventual sa i-o fi supt unui fotbalist, daca manelistii erau cu totii ocupati.

In spate e saracie, in fata e saracie lucie, acum e o vreme fara soare, dar cu chiciura si frig din plin, taman potrivita Romaniei de astazi.

Ma uit in spate si ma intreb: am fost patriot, sau sunt un idiot? Cand am ales, am facut-o cu inima, sau cu putinul creer pe care-l aveam?

Si in final ma intreb: a ura cuiva un La Multi Ani inseamna a-l condamna sa traiasca in continuare asa cum o face acum, caci speranta de mai bine e ilegala. Si asta pentru Multi Ani. As fi un ipocrit daca as ura Romaniei un La Multi Ani? Sau as fi doar inca unul dintre cei multi, carora nu le mai pasa?

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.