#stauacasă

Viața în autoizolare: S-a dus șocul, a rămas groaza!

Statul acasă, în autoizolare, a adus cu sine coordonate noi după care se desfășoară anumite treburi, normale în alte vremuri.

Dimineața

Dacă nu sună vreun telefon, în mod normal, se definește ca fiind început de dimineața orice oră care este reprezentată de un număr compus din două cifre. Adică, pentru cei care au lipsit la orele de aritmetică, de la ora 10 a.m. în sus. Bine, aici nu prea sunt diferențe între perioada normală și cea de autoizolare, doar  că acum nu mai există niciun fel de remușcare de tipul „aoleu, alții sunt sătui de muncă la ora asta”, deoarece cam toți cunoscuții mei  #stauacasă

Se coboară către bucătărie, tiptil, ca să nu audă, că m-am trezit, „Primejdia Roșie” care și-a făcut sediul central în sufragerie și stă în fața laptopului, uneori cu căștile în urechi, alteori atentă la tot ce mișcă prin casă.

Se evită elegant orice contact matinal cu consoarta, din motive de siguranță. Ea stă acasă de atât de mult timp încât orice interacțiune cu ea, care depășește pragul psihologic de 15 secunde, duce la reproșuri, motive de luat la harță etc. Safety first!

Se efectuează, la alegere, un tip de cafea, care se duce repede sus, în biroul care seamănă cu grota lui Batman, fiind sacru și inaccesibil restului familiei. De ce inaccesibil? Pentru că soția îl urăște, eu având destulă experiență acumulată ca să știu că nu ar intra în vreun spațiu insalubru și mai ales asezonat din belșug cu fum de țigară, miros de scrum, chiștoace etc. Copiii nu urcă din comoditate. S-au inventat Facetime, Whatsapp, apel normal, gratuit în rețea etc.

Cu halatul de casă, precum un lord britanic scăpătat, se soarbe tacticos din cafea, dimpreună cu bine-venitul fum din țigarea corespunzătoare. Se deschide computerul, se ia act de ce s-a mai executat prin lume, de cine e online și de ce morții mă-sii  nu dă „bună dimineața” când se trezește. Neesențial!

#stauacasă

Contactul cu lumea

După parcurgerea știrilor de pe canalele autorizate și avizate, după redeschiderea televizorului, care mai aduce și el un plus de spaimă și sporește frica de a ieși din autoziolare, se trece în revistă programul zilei: joc pe pc, urmărit ceva clipuri, e vreun episod nou pe Comedy Central, unde dracu’ mâncăm azi, oare ne apucăm să și lucrăm? Se aprinde cea de a opta țigară și programul încă nu e definit.

OK, ar fi cazul să ieșim pe afară. A scăzut dramatic rezerva de țigări, nici cu cele necesare gurii nu stăm bine, să facem planul, zic! Trecem discret pe lângă coșul cu rufe murdare. Spălatul rufelor mai poate să aștepte. Cu ce ne distrăm duminică?!  Spălăm așa, în fiecare zi? Nu ajunge spălatul pe mâini? Că azi-mâine mă apuc să cercetez saiturile de profil în căutare de cremă de mâini, să mă bată mama!

Renunțarea la păcat

Urcând după acte, telefoane, țigări sau orice altceva am uitat pe sus, redescopăr o rezeră secretă de țigări. La dracu’ cu ieșitul din casă! Autoizolare rullz! #stauacasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.