Viața în autoizolare: Inepțiile lui Mîndruță

Am găsit pe net încă o inepție scrisă de Lucian Mîndruță, acest guru wannabe al presei românești, care de vreo 20 de ani tot pierde startul.

Ce mi-a suscitat atenția?

Lucian Mîndruță scrie, conform celor de la Alert24, următoarele: <<Lucian Mîndruță mesaj pentru medici – Nu scrie nicăieri în juramantul lui Hipocrat „am să tratez pacientii DOAR dacă eu sunt complet la adapost de boala lor!”>>

Și completează, <<Am sa va dau o veste, dragilor in uniforma si in halat alb.

Si o fac cu aprobarea sotiei mele, cadru medical, care de luni incepe o tura lunga de o saptamana – posibil infectioasa.

Deci…

Juramantul pe care l-ati facut, fata de pacient sau fata de Romania nu are asterisc!

Nu zice acolo, dragi agenti suparati “voi apara ordinea publica doar in conditiile in care mie nu mi se poate intampla nimic!”.

Nu scrie nicaieri in juramantul lui Hipocrat “am sa fac tratez pacientii DOAR daca eu sunt complet la adapost de boala lor!”

Cand ati intrat in meseriile astea ati stiut ca ele sunt VOCATIONALE, nu? Ca presupun sacrificii, nu? Ca ele cer de la voi un caracter atat de puternic incat VOI sunteti pe locul DOI, dupa cei carora le aparati linistea si le ingrijiti sanatatea?>>

Mîndruță caută senzaționalul

Cum ziceam la început, Mîndruță pierde constant startul în drumul devenirii unui adevărat om important în presa românească. De fapt, cam de când a pierdut postul de purtător de servietă al KGB-istului Brucan, Mîndruță a plutit  pe apele anonimatului, fiind deseori confundat cu pișcotarii din presa online de tip blog. Se mai remarcă ducând flori, ocazional, cam pe data de 8 Martie, pe la importatorii auto, doar-doar mai pică 100 euro, o masă caldă, o îmbrățișare de om care habar nu are ce nulitate a luat în brațe.

Cam atât despre Mîndruță.

Inepția

Mîndruță, ca orice om care probabil a făcut armata la popota ofițerilor, habar nu are cam care este nivelul de priorități în cazuri de criză gravă, pandemie etc. El nu știe sau nu vrea să știe că, de fapt, în contextul actual, medicii sunt mai prețioși decât aurul. Și că da, medicii au tot dreptul să refuze să se expună infectării cu Covid-19, pe fondul lipsei de protecție, de materiale, de instrumente etc. Da Mîndruță, nu te dai la urs cu mâna goală!

Același Mîndruță, care ne destăinuie ce om extraordinar e soția sa, culmea tot medic,  consideră că medicii ar trebui să meargă la spital, să trateze infectații, eventual în tricouri și ochelari de soare, dacă e cazul. Băi ineptule, dacă un medic se îmbolnăvește, nu se pune neapărat problema că poate transmite boala și celor tratați de el. Că așa cum ai spus, aceștia au deja Coronavirus. Se pune problema că el, medicul, ar putea salva 100-200-1000 de bolnavi. Deci este mai prețios decât tine, care scrii inepții pe online sau decât mine, care stau să-ți arăt cu degetul pe desen, cât de habarnist ești! Orice guvern sau orice conducere militară sau de care oi vrea tu, pe timp de criză își protejează și eventual salvează specialiștii. Fără ei nu se poate depăși criza. E ca și cum ai avea un avion plin de pasageri, aflat în picaj, în timp ce toți  pasagerii sunt amețiți de lipsa oxigenului. Și tu, cu mintea ta de găină neouătoare, te duci și îi pui masca de oxigen femeii de lângă tine, în loc să fugi la pilot, care poate redresa nava și eventual îi poate salva pe toți!

Așadar, nu se poate discuta dacă un medic e mai valoros decât un inginer sau un gunoier, se pune problema că, în actuala situație, care este al naibii de maronie și se tot adâncește, un medic poate salva vieți, în timp ce un inginer, ziarist, gunoier, pilot, actor etc, sunt pe planul doi. Sau pe planul întâi  în rândul salvaților.

Revenind la mai puțin celebra soție de Mîndruță, ceacare se duce la muncă, în gărzi prelungi și fără să dea înapoi, tot respectul pentru dânsa! Știm că prin influența sa, Lucian încearcă să o urce pe un piedestal și poate că doamna îl și merită. Era frumos dacă piedestalul era făcut frumos, din materiale de calitate, nu îmbrăcat în staniolul ieftin procurat de Mîndruță.

Așadar, dragă Mîndruță, renunță la aerul ăsta de virgină care este deopotrivă și lăuză! Nu te mai grăbi să acuzi medicii pentru că refuză să se infecteze! Amintește-ți că fără ei, vom fi mai mulți pe paturile de spital, nu invers! Nu spun să le ridicăm statui, au oricum un statut aparte, dar acum, când existența lor ca profesioniști este literalmente vitală, un „mulțumesc” adresat lor este mai util și mai justificat decât rugăciunile colective.  Să nu mai pomenim că după ce trece pandemia, tot la ușa medicului te vei duce și tu  Mîndruță și eu și toți ceilalți. După părerea mea, medicii care sunt acum în linia întâi a luptei contra coronavirusului sunt pur și simplu eroi. Cu mențiunea că „erou” nu este sinonim cu „inconștient”.

4 thoughts on “Viața în autoizolare: Inepțiile lui Mîndruță

 1. Mutli medici si-au luat concedii medicale,desi aveau cele necesare pentru a lucra. Si zic ca e ok sa ii judecam pentru asta. Sunt meserii in care oamenii trebuie sa constientizeze ca isi asuma riscuri,atunci cand le aleg. Medici,pompieri,politisti,soldati,etc.
  Ar fi ok ca pompierul sa nu intre in casa sa te salveze pt ca ii e frica de foc,ci doar sa stropeasca de afara ? Ar fi ok ca soldatul sa fuga pt ca el are pistol iar inamicul mitraliera ? Nu pot fi de acord cu fuga de responsabilitati. In viata trebuie sa iti asumi riscuri. De aia eu joc in diamond si tu inca in gold :))))

  1. Dragoș, îți respect opinia, dar nu ți-o împărtășesc. Mă rog, în privința celor care aveau tot ce le trebuia dar au renunțat, nu mă pronunț. Poate dacă eram în locul lor, procedam la fel.Și eu și tu. Nu avem de unde ști! Eu însă mă refeream strict la cele afirmate de Mîndruță, vis a vis de cadrele medicale, respectiv medicii, care trebuie să facă față expuși tuturor riscurilor. Cei fără echipament. Pe ăia nu-i condamn, ba dimpotrivă! Nici pompierul nu intră în foc fără echipament ignifug și furtunul cu apă la el, nici polițistul nu se bagă fără întăriri și armă cu muniție, nici soldatul nu se aruncă în fața tancului înarmat cu o arbaletă.
   Cât despre faptul că tu joci în Platinum este ptr că tu joci numai ranked, eu nu. Și pt că tu ai mai multă toleranță la proști. Eu nu. După ce am ajuns in Silver 4 din cauza lor, amzis că dacă tot joc cu proștii, măcar să nu-mi pierd și punctele. Ajunge respectul desine.

 2. Bun,o sa incep prin a mentiona ca sunt am cazut in platina,pt ca nu am avut suficienta abmitie sa imi care echipa in spate. Totusi,in urma cu 2 zile eram diamant 😛 si peste 2 zile probabil o sa fiu la loc,vedem.
  Nu pot sa ii dau 100% dreptate lui Mandruta,pt ca nu imi place de el de obice,dar in cazul de fata,in mare parte cam are. Este o situatie critica,drept urmare,sacrificii trebuiesc facute. Iar atunci cand iti alegi o meserie de genul asta (doctor,pompier,soldat) trebuie sa iti asumi si ca astfel de situatii se pot intampla. O sa iti dau si 2 exeple. In al 2-lea razboi mondial,soldatii rusi au inceput lupta impotriva tancurilor germane cu 2 oameni la o pusca. Si au invins. Sacrificii,e drept,dar altfel nu se putea. Si al doi-lea exemplu : ai idee la ce folosesc constumele pirotehnistilor? Pai,in primul rand pentru a nu se imprastia in toate directiile cand explodeaza bomba. Ca de murit tot mor in 80% cazuri cu tot cu costum. Si totusi,si-au ales meseria aia si o fac.
  Si inca ceva,costumele pompierilor nu sunt 100% ignifuge,ei isi asuma un mare risc atunci cand intra intr-o casa in flacari si totusi o fac. Prin urmare,nu pot sustine in nici un fel fuga anumitor medici (sper ca ai vazut intre timp si cine este domnisoara doctor „vulpita” care a dat startul)

 3. Întrebare: dacă tot personalul medical se duce, așa cum susții tu și Mîndruță și se luptă cu pandemia și, în mod evident de infectează, ce obținem? Locurile muribunzilor de ieri vor fi luate de medici și asistente, paturile de spital vor fipline și pe ei nu mai are cine săi trateze. Sau ei se tratează singuri, că-s doctori? Și pe urmă ce avem? Alți infectați, alți muribunzi, aceeași pandemie, dar… fără cadre medicale. Că pe ele le-ați trimis, tu, Mîndruță și alții, să se dea la urs cu mâna goală. Capisci? În zilele astea, personalul medical este cel mai de preț bun pe care-l are țara asta!
  Nu neg că pe timp de pace (fără pandemie), ceimaimulți sunt niște jeguri, șpăpgari etc. Că au mai mulți bani ca tine sau ca mine. Dar asta e situația. De ce nu ne-am făcut noi medici? Pentru că nu ne-a plăcut. De ce nu ne pricepem să tratăm boli? Pentru că nu am învățat. Așa că să ținem de ei, atât timp cât îi mai avem! Nu-ți face griji, Germania a anunțat deja că primește cadre medicale din blocul estic, pe fondul luptei cu Coronavirusul. Crezi că dacă îi dă afară din Colegiul Medicilor, vor muri de foame? Nu! Noi, cei rămași vom muri. Și nu neapărat de foame.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top