Viața în autoizolare: Gânduri sumbre, direcționate precis

Autoizolarea asta îmi dă idei. Și să nu înțelegeți greșit, situația asta nu mi-a răpit mare lucru, în afara socializării zilnice, care acum s-a mutat pe online și ghici ce, a devenit mai activă decât era în zilele în care îmi beam cafeaua în oraș.

Ce paradigmă îmi bântuie creierul?

Nu îi înțeleg pe cei care nu stau naibii în casă. Dacă zeci, sute de oameni cu pregătire și expertiză (ador termenul ăsta inutil) îți spun pe toate căile să STAI NAIBII ACASĂ, tu, cap-sec, de ce morții tăi cauți fel de fel de motive ca să mergi la magazin, farmacie șamd? De ce nu vrei să înțelegi că nouă, celorlalți, ni se rupe efectiv dacă mâine crăpi. Ne este indiferent și modul în care o faci. Că vei crăpa în chinuri, că vei crăpa în somn, crapă naibii, dar fă-o singur! Dacă  s-a impus autoizolare, păi stai dracului acasă!

foto: Mediafax

E la fel ca și pe șoselele patriei, unde cei mai slabi șoferi ajung să conducă mașini cu mult peste puterea lor de înțelegere și sfidând orice lege a fizicii, mecanicii, bunului simț, îți dau flash-uri ca să te dai la o parte din cursa lor demonstrativă. Și aici, sunt destui care înțeleg ce vorbesc, oameni care, ca și mine, au habar ce sunt mașinile, ce înseamnă siguranța rutieră, cursele dintr-un campionat sau măcar efectuate pe un circuit special.

În ambele cazuri, pare-se că aceiași bizoni, ființe născute dintr-o eroare genetică, își bat joc de viața lor, fără a se gândi la cea a celor din jur. Dacă boul de pe șosea riscă viața sa și a celor din autoturism, la care se adaugă și a celor din cele două-trei mașini cu care poate intra într-o nefericită coliziune, în cazul Covid-19 este mult mai periculos. Asta pentru că transmiterea virusului nu se oprește odată cu infectarea idiotului care se crede centaur.  Nu!! Idiotule, treci în autoizolare! Altfel îi vei îmbolnăvi pe cei cu care intri în contact, oameni care poate-s civilizați, bine intenționați și mai ales, habar nu au că tu ești o vită retardată, un motiv de scuze ale vreunei companii de producție de prezervative, un rezultat de labă nereușită! Și nevinovații ăia, fără să știe, vor îmbolnăvi alte zeci, poate sute de oameni, care la rândul lor… Hai că înțelegi, dacă reușești să-ți coordonezi cei  doi neuroni necesari sinapsei!

Stai naibii în casă! Spală-te pe mâini, pe față, pe tot corpul dacă se poate. Știu că doare! Știu că apa și săpunul au efectul apei sfințite asupra vampirilor, dar dacă tot vrei să mori, fă-o singur în baie! Eventual sub duș! Promit că nu vei crăpa, deși o meriți, dacă apoi te duci la supermarket ca să-ți cumperi un pepene sau o gumă de mestecat, nu cele necesare vieții.

Stai dracului în casă! Nu risca să iei boala (pe care o meriți, jur, să mă bată mama dacă te mint!), dar stai acasă și poate, la vară sau la vara viitoare, poți să ieși cu cazanul tău „tunat” cu elemente cumpărate din târgul Vitan, și vei alerga cu 160 km/h direct către un stâlp, grăbit fiind să dai ochii cu soarta!

#staiacasă #autoizolare

P.S. și ca să ilustrez și mai bine treaba asta, iată o fotografie care circulă pe net, fotografie pe care te rog pe tine, idiotule, bizonule, bombardierule, adevăratule, chiparosule, centaurule, citește-i conținutul! Sau roagă o persoană cu 8 clase să o facă pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.