Viața în autoizolare. Am o întrebare: unde-s popii?

Am și eu o nelămurire: am văzut mai mulți proprietari de hoteluri care și-au pus la dispoziție clădirile și facilitățile pentru a primi bolnavii infectați cu Covid-19. Acum că bisericile sunt golite de lege, și-a pus vreun paroh biserica la dispoziția autorităților pentru a ajuta blonavii? Că oricum beneficiază de protecția divină (sic!). Adică, cel puțin teoretic, un internat într-o unitate bisericească, ar avea parte de dublu tratament anti Covid-19: medical și divin. Și cum bisericile sunt acum goale, hai că se poate, arătați-vă fața umană, nu masca aia cu care ne întâmpinați zi de zi! Că din știința mea, de participant pe la diferite ședințe de consiliu local, odată la câteva luni veniți și cereți bani de pe la primării. Deci banii comunității. Nu ar cam fi cazul să dați și ceva înapoi? Că cam așa vă învață Scriptura (cacofonia asumată). Impozite nu plătiți, chitanțe nu tăiați, industria vieții și a morții vă stă la dispoziție: 500 lei botezul, 1000 cununia, 1000 înmormântarea etc.

Nimeni, niciunul? Și mă refer aici la biserica ortodoxă. Habar nu am dacă e substantiv comun sau propriu, oricum n-o respect defel!

Am văzut cum, în inconștiența lor, popii au efectuat slujbe cu mulțimea, au dat la lins icoane, la grămadă, au efectuat împărtășania (sau împărtășaniile) cu aceeași linguriță, dezinfectată prin intermediul Sfântului Duh, care pare-se a fost prea ocupat să le dezinfecteze pe toate. S-a transmis saliva de la babă tembelă la moș dus cu japca de către nevastă-sa, habotnica, sau venit că atât l-a dus mintea, la o procesiune pe cât de barbară, pe atât de insalubră, neigienică și mai ales molipsitoare. Așadar, popii s-au dovedit încă o dată doar un catalizator în fața oricărui dezastru provocat de omenire la care au asistat: Inchiziție, Războaiele „Sfinte”, Războaiele Mondiale, comunismul etc. Unde e un cataclism, e și un popă. Sau un sobor de popi. Un uneltitor, doi uneltitori…

Băi ninja, vreodată în viața voastră de costumați în rochii, ați făcut  și ceva real, ceva palpabil, ceva util pentru idioții care vă pupă mâinile alea pătate de sângele nevinovat scurs  în secole de-a rândul, de când vă tot amestecați în politică, economie, viață socială etc?

Băi Molimă Neagră, adunătură de barbari cu obiceiuri ciudate, care nesocotiți, încă din prima voastră clipă de existență ca popi, însăși conceptele de bază ale cărții voastre de căpătâi, Biblia: să nu te închini la chip cioplit/ să eviți trufia/ să-ți ajuți aproapele… voi nu vă justificați nici aerul respirat! Nu credeți că e cazul să mișcați vreunul dintre degetele alea îngreunate de atâta aur însușit mișelește, de-a lungul secolelor?

Fără nicio teamă că mi-am atras Pedeapsa Divină, vă anunț că de acum încolo, disprețul meu la adresa voastră  va deveni și mai pronunțat. Nu aveți nicio scuză, începând cu Întâiul Propovăduitor al popismului românesc, Danny The Great, până la șefii zonali. Nici popii de rând nu-s scutiți de scârba mea, dar unii dintre ei sunt încă prea mici ca să ia deciziii în vreun sens, deci șpaga lunară de la enoriași, nu se pune, că doar trăim în Țara Șpăgii! Ei au parte, în continuare, de disprețul meu, la modul ăla… nu ne intersectăm prea des, nu am motiv să-mi duc mâinile în poziția regulamentară, adică așa cum le țin ăia care fac zid la loviturile libere directe din fotbal. Cunoscătorii știu de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.