Un tonomat, doua tonomate: Absolut Tonomat

Cand vi se da inapoi pe merit, incepeti sa aruncati cu noroi? Pai unde sunt bloggerii aia buni, cuminti, docili, care scriu la comanda, ca doar primesc piscot? De unde si pana unde ti se scoala, dar de unde si pana unde ai dreptul la o erectie, atunci cand mergi gratis la un eveniment? De unde si pana unde ai dreptul sa emiti pretentii? De ce intreb asta? Pentru ca atunci cand esti de acord sa te duci la un eveniment fara sa platesti un leu, cand intrarea este gratis, cand nu platesti bilet ca toti ceilalti si cand… era sa uit, esti doar un amarat de blogger, care scrii dupa ureche despre tot si toate, da, atunci esti un tonomat.

tonomat

Si in tonomat bagi fisa si elexecuta piesa care trebuie s-o execute. Nici piesa dinainte,nici cea care urmeaza,si in niciun caz piesa care i se scoala lui s-o cante. De ce? Pentru ca e un tonomat: o masinarie pusa sa execute ceva dupa ce i s-a bagat pe gat o fisa, pe care a ingurgitat-o benevol si fericit. Ba mai mult, si-a si pus poze pe FaceBook: „uite bai, voi  ceilalti tonomati ratati, nu v-ati ridicat la nivelul meu de tonomat A-lister. Eu sunt aici,voi acasa cu Mos Nicolae. Sictir fraierilor.”

 

tonomat
S-au mai desteptat si agentiile de PR si au conchis ca ce spunea Cervantes este mereu adevarat. Un adevar axiomatic: „Ce e ieftin, nu merita!”. Si bloggerii reprezinta echivalentul unor publicatii ieftine. Un tonomat, niste tonomate.

Cateva exemple de tonomat frustrat: Alin Ionescu (cine o mai fi si asta?), Piticu21, Doru Panaitescu (alt cvasinecunoscut), si inevitabil, ca tot e inca  un piscot la care n-a ajuns, deci e de cacat, a scris „marele zosnic” (cu litere mici), de acolo din exilul sau carpatin. Deci, cine a scris ca petrecerea moca, gratis, degeaba, #pebaniilor, a fost de rahat? Niste…nimeni. Cine-s aia? Scuze, niste bloggeri. Un tonomat, doua tonomate… plini si pline de frustrari ca incep sa fie pusi/puse la locul lor: pe margine, asteptand piscotul care sa-i activeze.

Ce am inteles eu din asta? Ca de astazi IUBESC ABSOLUT VODKA si ca vreau sa-i cunosc pe PR-ii si agentia care s-a ocupat de eveniment. Sa-i felicit. Sa ii asigur ca scriu pentru si despre ei, chiar si gratis. Pentru ca sunt, in ochii mei niste pionieri, niste profesionisti care trateaza tonomatul ca pe un tonomat.

tonomat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top