Trendul zilei

E la moda zilele astea, dupa ce a trecut usurel moda de a te da nemultumit de concertul lui Roger Waters, la care ai ajuns gratis, carat de companiile cautatoare de piscotari care sa le plimbe numele in cyberspatiu, sa te dai hipster in diferite cauze de interes national.
Dupa ce si moda cu #vamanumaieceafost si #salvativamaveche,care ambele sunt niste false pretexte de socializare intre hipsteri si neadaptati, acum ca se inchide dracului cloaca aia de  boli venerice vare n-are nevoie desalvare, in afara salvarii de sine, depropria-i existenta, incepe protestul de masa #salvatirosiamontana. E trendul zilei. Sute, mii de hipsteri, care sigur n-au viata sociala, nu au alta ocupatie si daca-i intrebi, 95% dintre ei habar nu au ce cacat se intampla la Rosia Montana si de ce dracu’ ar trebui salvata, cand nu e sub niciun asediu militar,ies pe strazi, posteaza pe Facebook, dau mii de twitturi si alte cacaturi d’ale internetului, in speranata ca ii vede si pe ei mama lor, la televizor. Si da… ei „salveaza Rosia Montana”, iata trendul:


Probabil si dupa ce am vazut asa-zisul reportaj, facut de niste hipsteri tristi, unde una cu aspect de femeie care cauta o relatie in carul cu fan, a pretins ca era sa fie batuta de manifestantii pro exploatarii din Rosia Montana, alaturi de niste alti asa-zisi jurnalisti (in speta niste bloggeri cu pretentii de „rezolvatori”), mi-am zis ca e cam de cacat totul. Si a aparut si tipa aia care coseteaza calcaiul la ciorap, ca laba o fac hipsterii, despre care nu se stie cum, nu se stie de unde, s-a pretins ca ar fi incasat 200.000 € pentru participarea la reclama pro Rosia Montana de la canadienii implicati. Rahat cu apa rece! Toti cei care muncesc in, catre, si dinspre presa, televiziune, stiu ca 200.000 € costa o campanie cu niste vedete adevarate. Adica cu 200.000 € isi mai scoate drogatul ala de la Constanta inca un hit, o schimba pe pensionara de Loredana si umple scena unei bodegi de fite de la Mamaia cu jumatate din show–bizul romanesc, timp de doua saptamani. Cum sa-i dai 200.000 € unui/unei nimeni???? Cat de prosti ne credeti manipulatorilor? Intre timp, altii continua trendul, continua sa „salveze” Rosia Montana:

fan-fest-300x200

Asa ca, de aici de pe margine mi se rupe de Rosia voastra Montana, mi se rupe si daca lasati zacamantul ala neexploatat si daca-l scot canadienii si culmea, incaseaza si Romania un dolar sau doi. Mi se rupe si daca se prabuseste Vama Veche sau piere inghitita de vreun vartej marin, chiar daca dupa sine trage si Rosia Montana, cu tot cu protestanti si alte creaturi. Nu-s un tip la moda, nu-s in gratiile nimanui si nici nu caut anturaj cu japca, deci nu-s bun de hipster-protestant pro Rosia, pro Vama, pro eutanasiere maidanezi. Nu-s in trendul zilei. Asta pentru ca-s un om normal, cu apucaturi (din cand in cand) normale si stiu cu exactitate ca atat Rosia Montana, cat si Vama Veche, vor fi acolo, la fel de populate de neaveniti si la fel de lipsite de necesitatea existentei unor salvatori de ocazie, indiferent daca mie mi s-ar ridica sau nu vreo spranceana.

Si da, in comparatie cu cacaturile astea inventate, pseudoproblemele care alcatuiesc trendul zilei, faptul ca EBA a nascut, s-a reprodus printr-un pui viu, da, mi se pare o stire de maxima senzatie si de maxima importanta. Mai ales ca tatal copilului este cunoscut dupa porecla Syda!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top