România invitată să cheltuiască banii europeni

Pentru că în România și Bulgaria există mari probleme în cheltuirea fondurilor europene, oficialii din cele două țări nefiind capabili să găsească suficiente firme-căpușă care să asigure atât cheltuirea rapidă, cât și para’ndărătul aferent, Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European a oferit soluția: N+3.

Astfel, România va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 până la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 până la data de 31 decembrie 2015.

“Trebuie să facem totul pentru a cheltui acești bani”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene. “Nu putem aduce alți bani, dacă în coturi se mai află alți bani europeni.”

Una dintre posibilități, ar fi crearea de investiții mixte în județele care dețin mari suprafețe agricole, dealtfel nelucrate.  Aici se vor putea dezvolta proiecte de tipul aeroport+parc de joacă cumulate cu zonă agricolă. Astfel, copiii care vin la joacă în parc să poată deprinde de mici minunile muncii la camp, părinții care-i supraveghează ocupându-și timpul tot cu agricultura, în timp ce avioanele care decolează și aterizează, ar putea stropi cu îngrășământ, pesticide sau cu e mai e nevoie. Acesta din urma funcționând și ca element de reglare a confortului termic.

În zonele care au cursuri de apă sau lacuri și bălți, se pot organiza parcuri de tip AquaLand, alături de stații de epurare a apelor menajere. Și în acvest fel, investițiile se vor păstra în timp, deoarece nici la parcul acvatic nu va veni nimeni, nici stația de epurare nu va avea ce epura.

În schimb, cu ajutorul unor astfel de proiecte,100% inutile, se pot cheltui “judicios”  și rapid banii europeni, fără să mai aducem în calcul fenomenul de “para’ndărăt”, atât de iubit de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.