Revista Veninoasa a Presei

Weekend, plictiseala mare, stare de lene si autocontemplare, in lipsa unui program teve care sa mai anime atmosefera….

Parca sunt megascarbit de balacareala politica, nu mai suport niciun show politic, nici macar la prietenul meu Ciutacu nu mai am nervi sa ma uit. De Sinteza Zilei nici nu mai pomenesc, acolo, la o emisiune ce se vrea o analiza pertinenta a politicii romanesti, ceea ce se intampla e de de-a dreptul grotesc. De cand nu mai apare Ion Cristoiu, cica i-a expirat contractul, dar eu cred ca nu mai are nici domnia sa stomac sa cante sub bagheta lu’ Felix, ei bine, Vali Stan si-a transformat flegmele veninoase in reale partide de vomat frustrari, acompaniate de grohaieli jenibile (adicatalea penibil+ jenant = jenibil), toate cu o singura adresa. Era sa derapez si sa scriu doua adrese, ca deunazi l-a luat la tinta si pe domnu’ Geoana, dar a fost mai degraba un fel de fluierat mitocanesc dupa o fata cu fusta scurta, decat atac virulent a la Stan.Vorba directorului general al RadioLynx.ro, Alexandru Ciochia: „se poate sa fi ajuns atat de jos, atat de low level?” – cu referire la pasajul in care domnul Stan s-a luat de lantul purtat de presedintele Basescu la gat. Da, e doar o etapa, inca nici nu e low level, e doar un level intermediar. Mai e mult pana departe.La aceeasi televiziune, adia la alta, dar tot o Antena, mai mica la numar, la 2, am (re)vazut Premiile Confidential, a la Cristi Brancu. Aceeasi Marie, cu alta palarie, adica tot o voma, dar cu iz mondeno-politizat unidirectional. Din lipsa de fonduri si cu dorinta de a-si da prime neimpozabile, probabil, antenistii si prietenii lor, si-au dat premii reciproc.Cel mai bine s-a simtit Cristi Brancu, obisnuit cu haznalele, de pe vremea cand a fost fortat sa inoate intr-una ad-hoc, gratie Carcotasului Huidu si Serviciului Salubrizare Bucuresti.
Ca Gala cu pricina cam asa ar fi putut fi ilustrata, ca o hazna care a dat pe afara. Cu zgomot!
Mare Gala, mari premii, date de o MAAAREEEEE emisiune, celebra si cu state vechi in domeniu. Cam de un an asa…
Iar premiul oferit coalitiei PSD+PD-L+PC, a fost exact ca… musca pe rahat, pardon, ca ciresa de pe tort.
Macar ProTV a avut bunul simt sa nu plictiseasca lumea cu showuri fortate si emisiuni autopupincuriste. Ei au devenit un fel de cinemateca pentru to(n)ti, dau a cincea oara filme de acum douazeci de ani.
Toate astea imi aduc aminte de bancul in care un nenea, in timp ce plivea prin gradina din fata blocului, observa un deltaplanorist care pierde controlul si se izbeste de blocul sau, apoi se prabuseste.
La care mormaie nemultumit:
-Tara de rahat, atentate de rahat!

(Tara de rahat, emisiuni de rahat! – editorial publicat in Revista Soc)

(foto: Florin Constantin – Xprim Studio -RadioLynx)

5 thoughts on “Revista Veninoasa a Presei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top