Ponta, departe de victorie

Ponta pe un nesigur si vremelnic loc 1 nu se poate bucura in tihna. De ce? Pentru ca, desi are 40%, Ponta nu reprezinta neaparat vointa poporului, ca persoana, ci mai degraba un vot acordat partidului sau, PSD. Jenant, romanii nu vor sa treaca inca peste comunism. Insa Ponta e departe de victorie.

De cealalta parte, Klaus Iohannis se poate mandri. Un necunoscut, un om care n-a avut parte nici macar de intreaga sustinere liberala, a reusit sa-i sufle in ceafa Partidului Unic si Rosu. Am toata speranta ca Iohannis va fi in decembrie alegerea romanilor. Nici el nu se afla pe un loc extrem de confortabil, insa sepoate gandi la victorie.

 

ponta_iohannis

Restul, cele 5-6% procente ale Elenei sau cele 5% ale Monicai Macovei, sunt rezultatul di=rect al misoginismului romanesc.Au primit, fiecare, mai mult decat era normal. Victorie? Sa fim seriosi!

Cat despre Tariceanu, ma bucur ca romanii nu l-au luat in seama, caci vanzator de mama, tata si de partid, Moliceanu se va arunca oricum in bratele PSD. Chiar si asa, are un neverosimil 6%. Aici victorie ar fi ca Tariceanu sa emigrezein Namibia sau undeva alaturi.

Mai jos, se poate discuta doar de fragmentare de voturi. Vadim, DDD,Hunor etc, sunt acolo unde le e locul si din nefericire, isi vor vinde procentele pe posturi bune. Pentru ei, victorie e faptul ca exista.

Ca un scurt scenariu, este logic ca Udrea si Macovei vor merge cu liberalii. E logic, legic si sper eu, inevitabil. La fel cum Moliceanu va sari in bratele lui Ponta.

Asta va inclina balanta la 46% ptr Ponta, respectiv 41-42% pentru Iohannis. Maghiarii nu vor merge (sper) cu PSD-ul. Ei reprezinta, conform exit-pollurilor, 4%. Daca voturile maghiare merg la liberali, scaunul lui Ponta se va clatina si e posibil ca diaspora sa fie din nou cea care va decide presedintele.

Cele doua-trei procente ale lui DDD, nu se pot lua in calcul, deoarece violetii au migrat deja care-incotro si se vor duce asadar la ambii.

*materialul este bazat pe rezultatele exit-poll de la ora 21, deci procentele se pot modifica considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.