O poză care face cât o mie de cuvinte

Circulă pe net o poză cu o demoazelă care pare că plânge, în timp ce în fundal se regăsesc „ortacii” lui Dragnea care par a fi, în afară de decor, motivul lacrimilor duduiței.

Nu ar fi prima manipulare de acest gen, dar să vedem ce ar putea fi.

 

  • Duduia a avut o criză de strănuturi. Ceva alergie, ceva i-a intrat în nas, dacă privești la poză, femeia pare că strănută, nu neapărat plânge.
  • În poză vedem o femeie părăsită de iubit/iubită.
  • Tocmai a aflat că i-a murit cineva drag. Se afla, întâmplător sau nu, în zona manifestației PSD.
  • I-a venit brusc ciclul și a constatat vă se află la miting, e în pantaloni scurți, nu are tampoane la ea, zona era securizată, cel mai apropiat supermarket sau farmacie se află la doi kilometri. Ce face o femeie în astfel de cazuri? Izbucnește nevrotic în plâns. Tipic. Poză de generic.
  • Are o problemă cu stomacul, trece printr-o criză și tocmai a apucat-o strănutul. Când ai diaree, e tot ce ți-ai putea dori. Ce face? Plânge pentru că s-a făcut, literalmente, de căcat.
  • Și-a văzut iubitul/iubita de mână cu alta și a reacționat visceral și din nou tipic femeiesc: plânge. Poză care transformă drama personală în manipulare de masă.

Am enumerat câteva scenarii posibile, doar așa, de amorul artei, deoarece românului tare îi mai plac scenariile apocaliptice, teoriile conspirației, eroii pe cal alb veniți să salveze ceva ce habar nu are că trebuie să fie salvat etc.

În paralel, aș transmite tefeleilor o chestie de imagine, eventual de compoziție: în poză apare o singură femeie care plânge, în spate sunt sute de oameni prinși în cadru. Niciunul nu plânge. Deci sunt în contrast și contradicție cu dudia plângăcioasă.  Deci, unul versus sute. Simte careva nuanța? OK, să o traduc altfel: o floare este tristă. Restul sunt OK. Ar trebui să schimbe cineva ceva pentru ca duduia să-și recapete zâmbetul? Ceilalți de ce nu plâng? Că vorba aia, când nu asculți de unul, de doi, de trei care-ți spun că ești beat, ai o problema! Sau doar plângăcioasa mică are dreptate și drepturi în țata asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.