Nu se va schimba nimic. Vaporul se scufunda incet, innecat in sperma si sange!

Am certitudinea ca actualele schisme de pe piata presei romanesti nu vor aduce nicio schimbare majora. Asta daca nu iau in calcul numarul crescand al somerilor, evident.

In rest, asa-zisa „cernere” a valorilor, mult-asteptata reasezare sau sedimentare a presei si a publicatiilor nu va fi decat un fas in cada plina cu apa. Va bolborosi un pic, se va zbate intre pereti si apa si va iesi, puturos, la suprafata.

ciutacu-linx

Motivele sunt simple. E an de criza, sau an de post criza, sau an de bau-bau, ca vom si si mai saraci ca inainte. Motiv in plus pentru patronate sa stranga cureaua, nu din lipsa de bani, dar acentuand considerentul ca la usa stau la coada destui flamanzi.
Vorbeam deunazi cu o sefa de departament de stiri. Are biroul plin de cereri de aplicatii si de CV-uri. Ca si Victor Ciutacu a reactionat la fel: „imi pare rau, nu va pot angaja pentru ca nu va pot garanta nimic.”
„Venim si o luna-doua-trei, gratis si apoi om mai vedea.” a venit raspunsul, in unele cazuri.
Si dupa aceea? Ce facem?  Cand dupa o luna-doua-trei de voluntariat se constata ca bugetele-s aceleasi si ca nu este in continuare loc?

In paralel, presa mondena, tabloidele, publicatiile de scandal, care fabrica „vedete” peste noapte si le ridica la rang de prima pagina, infloresc. Orice galinacee care a supt-o intr-un loc public, orica patachina care si-a ridicat poalele-n cap in vazul paparazzilor, orice nulitate de pseudosportiv, de regula fotbalist, care si-a mai facut un tatuaj sau a chefuit pana la 5 dimineata, e transformat in vedeta, e aclamat ca un VIP  de catre presa de resort.
Asta vrea tara: sange, sex si promiscuitate. Si nu e nici vina guvernarii PD-L, nici a PNL-istilor si nici macar a PSD-istilor. Nu e vina nimanui ca pe zi ce trece ne prostim, pe zi ce trece inlocuim cartea cu un film, sau un talk-show, e doar vina noastra ca ne zbatem intr-o masa de labe populata de pseudovalori. Si chestia asta tinde sa devina perena.

manelisti

Ca dovada clara a ceea ce afirm mai sus sta ratingul diferitelor emisiuni pe care le tot fac de vreo trei ani incoace. Varful de audienta al periaodei respective, a fost inregiostrat de.. Sexy Braileanca, urmata la mica distanta de Magda Ciumac si Nikita.

nikita

Sa va mai spun ca Victor Ciutacu, Andrei Gheorghe, Silviu Prigoana, niste „baieti” care chiar au de spus niste chestii din care poti retine ceva, sau de unde ai putea invata cate o idee care sa-ti foloseasca in viata, nu au auds la un loc ratingul Puiutului de Crevedia? In trei emisiuni diferite!

prigoana

Si nu pentru ca ar fi ilogici, incoerenti in exprimare, sau batuti in cap cu leuca! Ci pentru ca asta doreste natia asta sa vada si sa auda: cum, cand, in ce mod se mai suge pula si mai ales de catre cine si cui?!

De asta nimic nu se va schimba in presa autohtona: nu sunt bani, nu se cer valori, profesionalismul jurnalistic si demersul jurnalistic se rezuma strict la preluari de stiri si traduceri sau la sex, droguri, violenta, glamour si iarasi sex.

Ciutacu si cei ca el sunt ultimii care parasesc vaporul, dar mai devreme sau mai tarziu il vor parasi, inundat fiind de valurile de sperma si sange stropite de whisky din Bamboo sau prin separeurile de la Twice.

Regret pesimismul scrierilor mele, poate e doar cinic, poate e departe de pragmatism, sau poate a doar pragmatismul meu izvorat din universul la care ma raportez, insa asa vad eu lucrurile.

will-work-for-shit-magnet-c11749927

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.