Moda de astăzi e greșită! Bărbații

Nu înțeleg ce s-a întțmplat cu moda asta. Știu că sună a povețele bunicului care se simte încă tânăr, plictisind mai tânăra generațier, însă ceva e greșit astăzi. Și nu, nu este un clișeu. Afirmația asta nu e un clișeu.

Când eram și eu în trend, dacă pantalonii tăi se terminau deasupra gleznei, însemna că iar ai luat pantalonii de anul trecut. Săracule! Du-te naibii și ia-ți pantaloni noi! Însă astăzi ești la modă!

Să rămânem tot la pantaloni. Dacă se rupeau era semn clar că trebuie să-ți iei unii noi. Doar nu ieșeai în oraș cu nădragii găuriți! Astăzi dacă s-au rupt, te lauzi că i-ai luat din Mall de la cine știe ce designer de fițe. O fi moda săracilor la putere?! Dacă știa Ceaușescu ce simplu sunt de împăcat românii!

Când eram și eu tânăr fecior, ieșeam cu gașca în oraș. Unii dintre noi aveau 3-4 ba chiar 5-6 fire de păr pe piept. Răzlețe, evident. Ăia bărbați adevărați! Doamne ce-i mai invidiam! Astăzi dacă ai păr pe piept ești jegos, neandertalian, rudă exactă cu maimuța.

Nu mai pomenesc de păr pubian. Ce frământări, ce angoase! Dacă nu aveai păr la cuc, nici nu sperai să ajungi la vreo demoazelă, mai darnică așa din fire. Te făceai naibii de râs! Ce dracu, doar nu și-o trăgeau alea cu toți puberii și neterminații! Sau ai avut lăței și te-ai ras, nenorocitule?! Astăzi ți-e și greu să diferențiezi masculul de femelă, chiar și pe plajă! Unde mai pui că unii ar trebui arestați pentru port ilegal de penis?! Că la sâni le-am bătut deja de mult, în mod natural, pe femei! La unii le și atârnă. Și țâțele…

Am prins și eu moda cu pantalonii strâmți. Blugi, evident. Astăzi dacă nu sunt strâmți și elastici, mulați pe indiferent ce tip de coapse ai, ești degeaba. Pe vremuri erai gay. Sau cu puțină șansă scăpai făcut de râs în gașcă pentru că ai luat din greșeală pantalonii surorii tale sau ai maică-tii.

La manichiură nici nu te primeau. De fapt, tu ca băiat, respectiv bărbat, nici nu îndrăzneai să intri. Manichiură-coafor, astea erau deschise exclusiv pentru femei. Noi, bărbații, rezolvam lesne dilemele copitelor: o unghieră, hai două, să fie una mai zdravănă pentru copitele din spate și aia era! Nu ca astăzi: lac pe unghiuțe, gel, piluțe, soluție pentru moisturizare etc. Pe vremuri dacă îți puțeau picioarele, erai bărbat. Astăzi dacă îți put picioarele, ai o problemă: nu mai poți merge la pedichiuristă!

Pe vremuri, nebărbieriți umblau doar bețivii, cei fără căpătâi, neadaptații și neterminații. Bărbații adevărați se bărbiereau, chiar dacă la modă erau pletele. Cei care chiar purtau barba lungă erau ori popi, ori pictori sau ceva artiști. Astăzi, când masculinitatea e în moarte clinică, toți „bărbații adevărați” poartă barbă. Mai puțin imberbii. Ceva e greșit, cu siguranță!

La coafor lucrau doar femei. La frizerie mai găseai câte un bărbat-doi, care te tundeau, bărbiereau etc. Astăzi, fiecare loser care nu a fost în stare să-și facă un blog de dat cu părerea despre toate, a învățat în schimb să bage foarfeca în păr și se denumește stilist. Femeile sunt prea ocupate să conducă corporații, firme, lumea…  Bine, mai era unul Cotârță sau așa ceva. Marian Dârță. Odată cu ăla a murit definitiv masculinitatea! Ăla era dovada vie că matriarhatul este unica formă în care vertebratele pot exista.

 

Asta a fost despre bătrbați. O parte, că va mai urma, dacă mă mai lămurește careva să-mi înving lenea de a scrie. Va urma un episod despre femei. Musai!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top