Mic la stat… dar competent!

Mic indrumar ptr reusita in viata!

Deseori am ras si pe post si in viata de zi cu zi de ilustrul prim sinistru Boc, om „mic la stat dar degraba varsatoriu de sange nevinovatu„. Dar trecand peste micimea sa fizica, constat ca in patria noastra, socialista si multilateral nedezvoltata, se aprofundeaza ideea „cei din urma vor fi cei dintai” si se procedeaza viceversa.
Adica cu cat un om e mai inutil, valoric vorbind, cu cat isi da mai bine cu presupusul in incercarea de a mima competenta, cu cat joaca mai bine rolul de priceput, cu atat e mai rapid promovat.

Asta este si una din nefericirile mele perene… De cate ori am avut o disputa cu vreunul sau vreuna care cu greu imi atingea buricul (cu fruntea, evident) si de cate ori am transat conflictul cu eleganta unui muschetar cu spada fina, de atatea ori respectivul/respectiva, care folosea barda, a parut in ochii celorlalti ca fiind deasupra.
E si o chestie: atat poti, atat intelegi…

In concluzie, in ziua de azi daca vrei sa ai succes trebuie sa respecti urmatorii pasi:

1. Indiferent ce ti se cere, spui ca da, stii, poti, nu e nicio problema. A se folosi un aer competent si profund cuprins de importanta evenimentului cu pricina.

2. Indiferent despre ce este vorba, tu ai mai facut asta, sau au vazut de cel putin 1000 de ori cum se face. Esti specialist!

3. Cand evident ca nu-ti iese ce ti-ai asumat ca vei face, dai vina pe cei din subordine, sau daca n-ai, pe colaboratori: nu au facut aia la timp, nu ai avut suport tehnic, nu ai avut hartie, n-ai avut batista sa-ti stergi fruntea, etc

4. Cand iti sustii un punct de vedere sa ai grija sa nu fie de fata vreunul care s-ar putea sa fie de-a binelea competent. Fa-o cand cei din jur sunt oricum plictisiti, sau complet pe dinafara. Vei parea solutia cea mai potrivita!

5. Daca ai de gestionat o disputa cu vreunul care „stie treaba”, ai grija sa mimezi un aer de superioritate evidenta, sa pari cat mai competent si sa ridici cat mai mult tonul. Argumentul -extrem de solid- „ptr ca asa trebuie” este vital. Ptr ca altul n-ai!

6. Ai grija la activitatile „underground”! Aici trebuie sa sapi incet, ritmic si sigur pe toti cei care-ti stau in cale. Sa nu lasi nicio bucatica din curul lor nemuscat.

7. Iin timp ce iei pauze ude de la activitatile de pa punctul 6, ai grija sa mai treci buzele si pe bucile sefului/sefei. Da bine la imagine si la CV….

8. Si daca ajungi un pic de sef, nu uita ce-ti va salva pielea mai tarziu, fa ce a facut tiganul cand a ajuns imparat!

Cum, nu stii ce? A futut-o pe ma-sa!

One thought on “Mic la stat… dar competent!

  1. Dragul meu Corvin,

    Traim intr-o tara condusa de un marinar:: infrastructura a intrat la apa, invatamantul a murit innecat in Oceanul Incompetentei si economia saraca e inghetata Bocna. Hihi inteligenti pasii, si utili. Intr-o tara in care idiotenia a devenit o virtute aceste reguli sunt esentiale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top