Leapsa pentru parinti: Cum il motivezi pe copil sa citeasca?

Leapsa pentru parinti -Cum il motivezi pe copil sa citeasca? preluat de la Chinezu’

Am copii. Doi la numar. Fii-mea e inca mica, nu citeste, desi, culmea, ea chiar ar vrea!
Ala mare, care tocmai a terminat clasa 1, cand il pun sa citeasca ceva, fuge mai tare decat cei doi moani pe care-i am, cand vine vorba de baie.
Nu stiu de ce este asa de refractar, eu la varsta lui citisem deja o gramada din ce scrisese Jules Verne. Erau si alte timpuri… Chinezu’ Stie, ca suntem de un leat.

Revenind la plozi: cred si o fac intr-un mod obiectiv, ca unica solutie pentru a-i determina sa citeasca este sa nu mai aiba acces la calculator, Playstation, Nintendo, Wii, iar televizorul din camera sa functioneze numai in urma a mminim 2 pagini citite pe zi.

Recunosc ca mi-am rasfatat copii, chiar mai mult decat era cazul. Acum va fi si mai greu sa-i fac sa deschida o carte. Poate o idee buna ar fi sa ne mai vada si eu cu cate o carte in mana, dar cum timpul si societatea nu ne lasa acest ragaz, probabil ca nu vom putea fi exemple demne de urmat.
Tot ce am vrut a fost sa nu simta nicio lipsa, asa ca i-am imbuibat. Am trait vremuri mai grele si asta si-a pus amprenta pe deciziile pe care le iau asazi.
Un lucru a fost insa bun in copilaria mea, si il recomand acum, la randu-mi, tuturor parintilor. O sa aplic si eu aceasta regula, am inceput deja: Copiii vor primi orice, dar numai sub forma de recompensa. Eu am primit prima bicicleta cand am reusit un maxim de 3 medii de 9, langa restul de 10 la sfarsit de trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.