La antipozi

Doua femei, sau cel putin doua dintre cele mai apropiate corespondente ale notiunii de femeie (la plural), la doua capete de Bucuresti, fiecare la cate un pc, isi dau cu parerea despre cat de lamentabila le e existenta feminina in acest context porcesc si misogin, care este lumea barbatilor.

Una isi plange de mila ca rochia de mireasa nu e decat o scuza, un mit care a fost intre timp fetish, dupa ce a trecut subtil prin stadiul de simbol.

Cealalta isi da cu parertea vis-a-vis de feminitate, desi legatura ei cu acest spectru e atat de perfect paralela, pe cat de paralele pot fi doua linii care nu se intalnesc niciodata.

Prima o da in filozofii ieftine, care cern, din perspectiva gothicului, un simbol al familiei, al fertilitatii si al perpetuarii speciei, cum ar fi… casnicia. Transformarea institutiei in sine intr-un sentiment emo imi provoaca aceeasi erectie pe care as avea-o la vederea paroxismului orgasmic pe care-l obtine cuplul de paianjeni Vaduva Neagra si proaspat decedatul ei sot, decapitat de femela in calduri. Macar bietul idiot moare fericit, dar viziunea morticiana a pesimistei care manjeste rochia de mireasa cu mucegaiuri ieftine, cu iz arghezian tarziu si miros de mansarde bacoviene, coroborate cu puturoasele trairi baudelairene, nu ma fac decat sa cred ca a citit putin si crede ca a inteles mult.

A doua da fel de fel de sfaturi despre cum ar trebui abordata sexualitatea, dorind a fi un fel de Jules Verne care a scris, genial, despre lucruri pe care nu le vazuse si pe care nu le putea sti, deoarece se stie ca nu-si parasise, nici el, locuinta. Spre deosebire de marele scriitor francez, frustrata care invata lumea cum sa traiasca, nu isi paraseste patul, decat pentru a-si mai umple o farfurie de “gustari”, cam a 25 –a dupa cat de ragait mi se pare textul.

Una peste alta, mi se face dor de duca, undeva la munte, sa iubesc o pura ciobanita,

care asa, cu gleznele-i groase, pline de balega in care munceste, e mult mai pura si curata decat cele doua fapturi urbane, aflate la antipozi, ce-i drept, una de cealalta, dar si la polul opus feminitatii si dreptului de a da lumii inscrisuri despre “chestii” total straine lor!

Si se mai mira lumea de ce e atat de putred totul,inclusiv societatea… .Pai cum sa nu fie, daca toate frustratele isi dau cu parerea? La naiba, doar exista sex-shopuri, un dildo nu costa o avere!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top