Hingher special

Având în vedere faptul că în județul Cluj nu există nici adăposturi pentru câinii fără stăpân, nici hingheri cu acte în regulă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj (AJOFM CJ),vine în ajutorul autorităților locale. AJOFM a decis crearea unor cursuri de specializare în mai multe ramuri ale meseriei de hingher, cu pondere mai mare pe acțiunea de prevenire a înmulțirii animalelor .

Mai mult, conform datelor obținute de la Consiliul Județean Cluj, chiar dacă primarii din localitățile clujene ar angaja servicii externalizate pentru prinderea câinilor, acestea nu ar avea unde să ducă animalele pentru perioada de 14 zile,cât prevede legea că trebuie păstrați în viață. Și mai mult, la expirarea perioadei, patrupedele ar trebui eutanasiate și apoi cadavrele incinerate sau îngropate, alte două situații care depășesc posibilitățile județului, din lipsă de infrastructură.

Astfel, doritorii se pot înscrie la următoarele cursuri de calificare:

–          Hingher-veterinar: participă la acțiunea de identificare, prindere, sortare și microcipare a cățelelor. Odată prinse și identificate, cățelelor, care sunt principalul factor de înmulțire, li se va atasa un microcip încărcat electrostatic în zona organului de reproducere. În momentul în care cățeaua intră în călduri, fiecare mascul, care va intra în contact cu ea, va fi electrocutat în zona contactului, mai precis în zona organului de reproducere.

–          Hingher-veterinar-adjunct: va participa la operațiunile mai sus menționate, având ca principal rol înlocuirea bateriilor din microcipurile deja atașate.

–          Hingher-veterinar special: pentru cazurile deosebite,  acesta, pe lângă operațiunile mai sus menționate,va avea sarcina de a proteja câinii de sex masculin, cu ajutorul unui prezervativ. De la caz la caz, hingherul-veterinar special va proceda și la dezafectarea prezervativului folosit și la eventuala înlocuire a acestuia.

–          Hingher-urolog: sarcina acestuia este de a rezolva problemele urologice care ar putea să apară în cazul în care hingherul-veterinar special nu reușește să înlăture prezervativul.

–          Șef serviciu Unitate Hingheri de Elită: care va avea rolul de a coordona activitatea hingherilor-subalterni, de a decide unde și când trebuie aceștia să intervină și în plus va avea rolul de a gestiona banii primiți de unitatea sa.

–          Blogger Oficial Centru – ce e o acțiune fără blog și ce este o intreprindere fără o pagina oficială sau fără un Social Media Guru? Sau cum poate exista un rahat, fără un blogger atașat de el? Vasile Manu pare o soluție logică în acest caz.

Întregul program se va derula cu fonduri europene,venite pe Axa Prioritară 4 Lăbuțe – Educă un câine, Du-l la școală, din cadrul Programului România de Mâine nu Există Azi.

n.r. – acest material făcea parte dint-un proiect special, tras pe dreapta momentan. Iata așadar și explicația faptului că este redactat cu diacritice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top