Epopeea lui Radu Cornel

Dupa alegerile ce s-au intamplat,  o parte a conducerii PSD Buftea a organizat o Masa a Tacerii mai degraba, decat un festin. Era destul de clar care urmau sa fie rezultatele, fapt asupra caruia n-o sa mai revin, deoarece se cunoaste deja ce s-a intamplat la nivel national. Cert este insa faptul ca la nivel local, PSD Buftea n-a reusit sa bata PD-L.
Cum data pica imediat dupa Sf. Nicolae, iata si motivul intalnirii….
S-a baut, s-a gustat cate ceva, etc.

Radu Cornel, eroul povestirii aflat la vreo patru sticle de vin a fost vazut destul de des cu telefonul in mana. Unii au retinut si franturi de discutie: „Acolo? Pot sa vin si eu?”

Dupa a patra sticla, Radu Cornel pleaca la cheful organizat de PD-L care sarbatorea victoria. Cel putin pe cea la nivel local. Acolo a fost usor de manipulat, data fiind starea destul de avansata de ebrietate in care se afla.

Ce a urmat?

Urmatoarele zile au fost dedicate multimediei. Filmulete si fotografii de la Golden Plum cu Radu Cornel „important lider PSD Buftea dansand si cantand imnul PD-L au impanzit telefoanele mobile si e-mailurile.
S-a convocat o sedinta PSD nu neaparat din aceasta cauza, dar si cu aceasta pe ordinea de zi.
Interesant este faptul ca pana la sedinta PSD Buftea, Radu Cornel n-a incercat sub nicio forma sa se disculpe, ba dimpotriva parea destul de agasat si repeta: „ce am facut? Nimic ilegal, am baut, am cantat„,etc.

La sedinta cu pricina, cand s-a adus in discutie comportamentul pesedistului, acesta n-a mai asteptat sa se ia o hotarare definitiva, iar in momentul in care a fost -sa zicem- penalizat cu suspendarea din functiile detinute in cadrul filialei PSD Buftea, acesta s-a ridicat si si-a dat verbal demisia din partid.

Liderii PSD Buftea nu au fost neaparat deranjati de vreunul dintre aspectele enumerate de diferite publicatii online buftene: ca a cantat imnul rivalilor politic, ca a avut fular portocaliu la gat, ca a fost cu cine nu trebuia. S-a discutat despre o chestiune de ansamblu, care nu dadea o imagine buna partidului, prin prisma faptului ca Radu Cornel este un personaj marcant al acestuia. S-a invocat chiar o lipsa a unei conduite si incalcarea unei parti a disciplinei de partid, dar fara a se concretiza care anume aspect este cel care se amendeaza.
Pana la urma nu era decat o chestiune de imagine. Si pana la urma, Radu Cornel n-a facut niciodata publice simpatiile sale la nivel de PD-L, desi nu era prima oara cand se intretinea cu liderii acestuia.
In fond si la urma urmei, intr-un orasel ca Buftea, aceste interrelationari sunt inevitabile si pur normale, deoarece inainte de a fi oameni politici, membrii de partid au fost oameni si eventual vecini. Interesele sociale, economice si de ce nu, politice se intersecteaza fara tagada in comunitatile mici. Aceste aspecte normale ale vietii sunt deseori uitate de catre oameni.
Ca ele nu sunt uitate de publicatiile care cauta neaparat scandalul si ineditul, iar daca acesta nu exista, transpun intr-o lumina favorabila cresterii traficului pe internet, asta este o alta poveste. (vezi http://www.buftealive.ro/articol893/index.htm)

PSD Buftea nu va da un comunicat oficial pe aceasta tema deoarece nu este o chestiune care sa priveasca intreg orasul si cu atat mai putin Trompeta Primariei, saracia de jurnal lunar care apare pe banii publici si reprezinta -poate- cea mai rusinoasa forma de jurnalism post revolutionar.
Mai mult, demisia fiind verbala, este nevoie de una scrisa pentru ca lucrurile sa fie clare. Pana atunci se va proceda la suspendarea lui Radu Cornel din toate functiile detinute in partid si se asteapta o mutare din partea acestuia. In lipsa acesteia acestea sunt actiunile pe care le va intreprinde PSD Buftea.

Cine sunt beneficiarii acestei intamplari inedite?

Pai cam nimeni. Functia lui Radu Cornel in cadrul PSD va ramane in partid. Functia sa de consilier local, la care a renuntat – din cate stiu eu- in momentul in care a fost numit intr-un post de conducere la oras, a revenit, conform legilor in vigoare, altui membru PSD.

PD-L Buftea l-ar putea primi in organizatie, dar ca simplu membru. Acolo jocurile sunt facute deja. Dar Radu Cornel reprezinta cei trei trandafiri si nu cred ca imaginea sa pesedista ar da bine in cadrul PD-L Buftea, dar ma rog, nu-s judecatorul situatiei decat de pe margine.

PNL Buftea l-ar putea coopta. Aici desi se merge pe ideea de nou, Radu Cornel ar da bine la imagine. Mai ales ca PSD si PNL au mers impreuna in campania electorala, nimeni nu s-ar mira de asocierea cu pricina. Mai ramane de vazut daca este dorit si daca are loc. Pentru ca oriunde s-ar duce Radu Cornel– asta daca se duce undeva- acesta nu va fi un simplu membru de rand.

PRM Buftea ar avea nevoie de Radu Cornel ca de aer. Organizatia, devenita cea mai puternica din tara, datorita faptului ca in rest ea nu mai prea exista, ar putea sa se mandreasca cu un asa mare nume in randurile sale. Unde mai pui ca omul are si ceva scoli la activ, deci ar creste nota de eligibilitate si credibilitate a partidului. Si aici oricum au ajuns, deseori, (la nivel national) diferite nume devenite indezirabile in partidele de obarsie.
Si la nivel de primarie, PRM Buftea are de castigat, deoarece prin slabirea organizatiei PSD acestia si-ar intari pozitia. Se stie ca exista o coalitie locala, dar aceasta se face cu zambetul pe buze ascunzand coltii de dupa…

Deci Don Nelu, cel care a stat si s-a uitat dintr-un colt, este din orice pozitie marele castigator. Si e un aspect care revine, deseori, Don Nelu e cel care castiga si asta intriga, deja!

don-nelu

*nota: clipul a fost preluat de pe www.expresuldebuftea.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top