Din ciclul mari realizari buftene (2)

Pentru ca la moda e sa pupi un dos doar pentru simplul motiv ca-i mai sus decat al tau, si in marinimia sa, proprietarul iti va arunca un os sa-l lingi, hai sa vedem cateva dintre maretele realizari buftene, care au prins contur sub inteleapta conducere pesedisto-peremista.

Si uite asa, s-a infestat si presa bufteana

Dupa ce a distrus bruma de presa care era in Buftea, inteleapta conducere a urbei a mai facut un pas important.
Cititor fervent al Expresului de Buftea, cel pe care-l numeam amical saitul de clevetiri locale, primarul de Buftea, pardon, Super Primarul Ion Stoica, a decis o miscare de-a dreptul inteligenta. Pacat ca e in acelasi stil nasol, in acelasi stil securisto-comunist, stilul bagarii pumnului in gura. Si mai pacat e ca adminii nu au, sau nu au avut pana acum, modalitatea de a stopa flagelul.
Rezultatul insa il vad toti: nu mai comenteaza nimeni nimic aiurea la adresa conducerii urbei.

Cum sa pui (in mod eficient) un pumn in gura?

Simplu: aduci pe saitul de clevetiri locale, acolo unde lumea nu mai are chef sa inghita orice i se serveste pe tava, catelul din dotare. Maidanezul Spiderman, cel credincios si bun la toate. Folosit cu succes in campania electorala, pe post de marioneta in stare sa se dea la cei cu mult mai mari decat el, fara sa riste nicio palma macar, pe motiv ca e periculos. In sensul ca daca-i scapi o palma mai vrednica, s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult de 30 de zile de spitalizare si e caz penal, grav.
Si maidanezul asta, transformat din simplu latrator in portavocea primarului, se apuca vrednic (si mai mult ca sigur direct interesat, sau motivat cel putin financiar) sa raspunda cu promptitudine la orice ar putea leza imaginea mentorului.


Cand treaba se impute si devine prea grea pentru umerii firavi ai Spidermanului din dotare, e simplu: mass message si se aduna Gasca lu’ Papuc ( a se citi Spiderman), formata din numerosi oameni de soi si de seama, adevarati stalpi ai societetii buftene si de ce nu, ai societatii romanesti.
Si cand sunt multi, par a fi vox populis. Din pacate e doar vox pulis, da’ asta e alta poveste….

Epilog

OK deci mecanismul e simplu: flood de pareri si opinii, toate unidirectionale.

Rezultat: lumea se scarbeste, nu mai citeste si mai grav, nu mai ia atitudine.

Final: Expresul de Buftea anihilat prin metoda pumnului in gura.  Sufocat.

Rezultatul  finalului de finalSuper Primarul doarme linistit, Spiderman a fost eficient, costuri reduse (o masa la Calu’ Balan la ceas de seara)

Si cand toata treaba e gata, si-l vezi pe cel care a avut curaj sa faca saitul local, poti sa-l injuri linistit in piata centrala, ca de fapt atat stii, atat poti, atat faci. Si cand spuneam eu asta, mi se replica ca-s tendentios!
Asta e orasul nostru, astia-s locuitorii, astea-s rezultatele… dupa chipul si asemanarea conducerii.

Va urma, evident!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.