Din ciclul mari realizari buftene (11) Cosa Nostra, Capo Bastone si Don Nelu.

Pentru ca la moda e sa pupi un dos doar pentru simplul motiv ca-i mai sus decat al tau, si in marinimia sa, proprietarul iti va arunca un os sa-l lingi, hai sa vedem cateva dintre maretele realizari buftene, care au prins contur sub inteleapta conducere peremista. Am scos pesedistii din context pentru ca ei nu conduc nimic. Ei doar aproba!

cosa-nostra

La doi ani de la castigarea alegerilor locale, Don Nelu incepe sa-si construiasca rampa de lansare pentru urmatorul mandat de domnie la Primaria Buftea.

Miscarea se vrea altruista nevoie mare si da posibilitatea tinerilor bufteni sa intre in posesia unor petece de pamant pe care sa-si construiasca o bojdeuca, ceva. Cine n-are bani, va intra in programul ANL. Evident, doar un pricinos subiectiv ca mine ar vedea teoria conspiratiei si in acest gest pur umanitar al Primarului Ales de Ei.

Cica vor face si o comisie, ca dosarele depuse sa fie minutios si transparent verificate.
Prin nu stiu care miracol, ca asa se intampla, intamplator, niste fenomene in Buftea, liderul cel nou al PNL Buftea, Capo Bastone Gavrilescu Liberalu’, a ajuns si el prin comisia, cu pricina…
Ca acum vreo trei luni ma miram de prezenta intamplatoare a unui PeReMist de frunte in Programul PeNeList de Unificare a Chioscarilor Bufteni, tot asa, evident tot intamplator, Capo Bastone Gavrilescu Liberalu’ se afla acum in aceasta comisie de impartire a pamantului. Mai ales dupa ce a facut curatenia in familia sa si i-a dat afara pe cei doi Consiglieri care se duceau la sedintele de consiliu ale primariei.
Stiu ca-s arogant, stiu ca-s pricinos, si mai stiu ca nu, Capo Bastone Gavrilescu nu ii da filiala locala PNL lui Don Nelu. Sunt doar niste intamplari intamplatoare si congruente nascute din miscarile aleatorii de interese….

Si da, stiu ca in minunata comisie s-a pus in discutie sa intre si un ziarist. Unii creduli in ale democratiei si chestiilor pur intamplatoare, si-au imaginat ca Don Nelu ar alege intre Gelu Clit de la Trompeta Primariei si mine. Dar Nea Gavrilescu a lucrat in presa. Ce sens ar avea sa aduca un incomod in ograda? Ce sens ar avea in intrus in Noua Cosa Nostra Liberala? Cui i-ar folosi un nealiniat?
Sunt suficiente nume in presa care taie frunze la caini, suficienti oameni de caracter, slujitori ai scrisului, impartiali si obiectivi, cam ca o baba acuzata de incest.
Si da, am uitat sa precizez: sunt mult mai multi oameni care pot trece drept credibili, numai pentru ca nu-s incomozi. Si accesul in Cosa Nostra nu este atat de facil…
Ca asa este la noi: esti incomod, nu esti credibil. De ce? Pentru ca nu ai sapca!
Si am incepuit sa construiesc profilul, scheletul Familiei Buftene: daca Ion Stoica este adevaratul si incontestabilul Undisputed Don al Cosei Nostra din Buftea, Nea Gavrilescu devine un fel de Domenico Raccuglia, adica Capo Bastone (locotenent).
Si in urma unei analize a ceea ce s-a intamplat in Buftea ultimilor 5 ani, se pare ca ex primarul Constantin Balalau are asumat rolul de Capo di Capi Re (titlu care este acordat în semn de respect unui membru senior sau retras).
Sunt insa curios cine este Capo di Tutti Capi….

Corvin (Cristian Szilvassy) corvin-1

One thought on “Din ciclul mari realizari buftene (11) Cosa Nostra, Capo Bastone si Don Nelu.

  1. Frumos spus. La multi ani pentru maine, mult noroc sanatate si fericire. Sa ramai un bun prieten si bucurie pentru cei din jur. Iti doresc sa devii ceea ce iti e menit si sa te bucuri de cele doua comori ce iti umplu viata de fericire. La multi ani frumosi si extraordinari blondule!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top