Din ciclul mari realizari buftene (1)

Pentru ca la moda e sa pupi un dos doar pentru simplul motiv ca-i mai sus decat al tau, si in marinimia sa, proprietarul iti va arunca un os sa-l lingi, hai sa vedem cateva dintre maretele realizari buftene, care au prins contur sub inteleapta conducere pesedisto-peremista.

Piata din Buftea

Acum un an si ceva, doi ani sa fie, in piata cu pricina mai gaseai si niscai producatori autentici. Acum piata, de cand conducerea orasului a schimbat si conducerea pietei, pe criteriile politice binecunoscute: nu m-ai votat/sustinut, las’ ca rezolvam noi, ei bine, in piata, conform declaratiilor luate de la fata locului, nu mai gasesti picior de producator. Numai intermediari, ca sa ma exprim elegant. Acei samsari care cumpara de prin en-gros-uri saude la tarani, direct, iar mai apoi vand in piata la pretul cuvenit.
In afara de doua-trei babe ratacite si stinghere printre comerciantii adevarati, nu gasesti om care sa se fi intalnit prima oara cu sapa si pamantul, si abia la final, cu taraba de vanzator.

Multumim din inima conducerii orasului!

Mai mult, se pare ca Politia Comunitara taie si spanzura in piata. Ei au drept de control si drept de a da amenzi. Tot conform celor declarate de cei care-si fac veacul in piata locala, si controalele+amenzile se dau oarecum preferential si conform surselor tot asa, vag unidirectional. Un fel de nu ne luam de oamenii nostri!
Cum Politia Comunitara este direct subordonata primariei orasului, e lesne de inteles ca nimeni nu stie nimic si ca toate sunt asa cum trebuie si invers de felul in care par a fi.

Si ca bomboana pe coliva sa fie si in acest caz prezenta, hai sa analizam ce e cu hala de carne, lapte si branzeturi din piata….

Fostul primar, Constantin Balalau, a ignorat cu buna-stiinta existenta acestei hale. N-a trecut-o in legalitate si se pare ca a fost construita fara a avea avize si autorizatii, dar s-a construit si mai apoi a si functionat niste ani buni.
Ani la rand, consilierii PSD (nu stiu de cei PRM) au urlat in sedintele de consiliu ca daca ei ar fi vrut, o treceau naibii in legalitate. N-ar fi fost nevoie dealtfel decat de niste hartii care se puteau usor obtine „post-mortem”.
Ajunsi la putere, alesii au ignorat complet „cuiul lui Pepelea” care fusesera piata si hala cu pricina, in atatea si atatea sedinte de consiliu. Ba mai mult, ea sta bine merci inchisa (hala), iar in piata se stie ce este…
Drept pentru care, la ora actuala comertul care ar trebui sa se desfasoare cat de cat civilizat (chiar si intr-o hala neautorizata si neavizata), se desfasoara conform normelor de functionare al feudelor din Evul Mediu, ca deh, doar suntem oras cu pretentii europene. In fine si chestia asta cu Europa are diferite valente, in functie de cine vorbeste despre ea.
Daca vrei sa cumperi carne, ai la dispozitie atat cele 2-3 magazinase deschise in incinta pietei, cat si comerciantii stradali, de unde iei ce vrei, pe alese si servit direct din …portbagaj
La fel si cu laptele, unde nu mica mi-a fost mirarea cand o babuta a incercat sa-mi vanda niste lapte proaspat in plin centru al orasului, la nici 50 m. de primarie!

Concluziile care nu se trag…

Dar cum la moda este sa fii pupincurist, sau daca nu esti si dimpotriva,  ridici o problema, toti iti sar in cap ca esti vandut si unidirectional, deci ce sens au toate astea? Probabil niciunul, decat acela de a arata lumii din afara orasului, cam la ce nivel se afla Buftea. In rest, buftenii par a fi multumiti cu nivelul medieval in care se balacareste orasul lor, iar -cum am mai scris- daca te ridici impotriva valului ti se suie surferii in cap.
O mare realizare aliantei PSD+PRM, de prim ordin, este deci, piata Buftea, o consemnez si trec mai departe. Faptul ca nu se rezolva problema igienizarii si normalizarii comertului, nu face decat sa arate cat de mult le pasa unora de cetatenii care i-au votat (sau nu) dar ai caror conducatori sunt!

Diferitele bacterii care isi fac aparitia cand anumite produse iau contact cu mediul inconjurator si cu temperaturile inalte, sunt incluse in pret si probabil incluse si in planul de modernizare si reabilitare oraseneasca. Se cere, cred eu, un nou mandat ca sa se ia in calcul si maruntisurile care au facut candva obiect al polemicii in calitate de opozant, iar mai apoi, obiectul unei campanii electorale fara nicio acoperire in prezent.Ce naiba, in patru ani sa se rezolve atatea lucruri nebagate in seama in ultimii 20?! <– suna cunoscut?

Cu toata stima de care e in stare un cetetean extrem demultumit al orasului Buftea…. ma semnez, proprietarul blogului si al propriilor mele idei.

Ia si poze neamule…

img_3482 img_3483

img_3485 img_3486 img_3487

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top