Dilema crizei existențiale masculine: amantă sau curvă pe bani?

Mai devreme sau mai târziu, oricărui bărbat (însurat) îi trece prin cap ideea că o amantă ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla. O femeie curată, dacă se poate măritată, cu o existență normală, în căutarea a ceea ce nu are acasă. Bine, nu că femeilor nu le-ar trece prin cap ideea de amantlâc! Numai că eu sunt bărbat, deci analizez problema din punctul nostru de vedere.

De ce o amantă? Au fost efectuate studii, specialiști în domeniu sau cel puțin nume cu greutate au scris despre cauze și despre efecte, păreri pro sau contra. Un lucru este clar: bărbatul caută în afara cuibului conjugal ceva ce nu are acasă. Și deseori găsește. Însă la fel de des, masculul-vânător dă rasol într-un mare fel! Și descoperă că amanta îi devine un fel de a doua soție. Nu tu sex, nu tu timp petrecut împreună, nu tu giugiuleală…. WTF?! Pleci de acasă pentru că te-ai săturat de ciorba de ștevie sleită și dai de alta? OK, poate nu la fel de sleită, dar ce folos? Doar că e un pic călduță, nu schimbă faptul că tot o ștevie e!

Ai nevoie de cicăleli? Le ai acasă! Ai nevoie de povești cu migrene, infecții urinare, afte, ciclu care a venit când a vrut el, neprogramat  etc, care „nu le lasă” să facă sex? Le ai și acasă! Ai nevoie de scuze, de un program mai aglomerat decât al primului ministru,  cu o ordine de priorități pe care tu ești întotdeauna ultima chestiune care contează? Ei, deja ești ca acasă! Contul tău este mereu pe minus și după un timp realizezi că orice dorință costă și nu oricum, ci din ce în ce mai mult și tu ești unicul care are în cap „mici atenții”, căci ea nu se obosește niciodată să-ți facă altă surpriză decât că a mai găsit vreun capriciu pe care să i-l satisfaci? Nici acum nu te simți fix ca acasă, fix ca într-o căsnicie?

Și atunci, căci aici voiam să ajung: de ce mama naibii să te legi la cap cu o amantă, când pe „piata muncii” e plin de „prestatoare”? Să analizăm care ar fi avantajele, care ar fi deosebirile, care e bilanțul:

 • Diferența dintre o curvă plătită și o amantă este că măcar curva își face timp pentru tine. De plătit, plătești la amandouă!
 • O altă diferență e că o curvă plătită îți oferă măcar sexul aferent banilor pe care îi ia de la tine.
 • Ca o completare la punctul de mai sus, curva are un tarif fix și știi ce primești de banii ăia. Amanta costă lunar mai mult decât trei curve cu tarif pe care un bugetar nu și l-ar putea permite, însă e ca oul Kinder: nu știi pe ce ai dat banii ăia.
 • Curva nu face mofturi. Amanta? E direct fabrică de fițe și de ifose!
 • Curva nu-ți oferă dragostea ei, pentru că nu are așa ceva pentru tine. Măcar la ea te aștepți!
 • La o curvă nu te miri că are și alți masculi în jurul ei. Nici că-i atrage. E parte a jobului ei, nu-i așa? Amanta? Păi dacă și ea, la rândul ei înșeală pe cineva, de ce crezi că tu ești cel special, cel ales, cel unic, „ză uan”? Asumă-ți că mâine când e „la sală” sau „la veterinar” pentru că „strănută pisica”, „la alergolog”, „la estetician”, „la mama acasă și nu pot vorbi” etc, probabil că-i lustruiește bastonul altui idiot care se crede unic pe plantație. Pentru că dacă a montat deja o pereche de coarne cuiva, restul vin de la sine! Ca o turmă!
 • Curva nu-ți scormonește prin viața privată. Ea se rezumă la ce trebuie să-ți scormonească și să ofere de banii pe care-i încasează.
 • Curva nu-ți pune întrebări de genul „cine e aia la care i-ai dat like acum cinci ani și ce relație (mai) ai cu ea”? Amanta însă, va fi mai grijulie cu interacțiunile tale pe rețelele de socializare decât e o mamă cu puii ei!
 • Evident, curva nu te va pune niciodată să dai block vreunui cont, nici dacă face parte din concurența ei directă, provenită de pe „piața muncii”. Amanta va avea grijă să-ți bage în cap că e unică și specială! Și lista ta de persoane blocate să fie în continuă creștere.
 • Într-un cuvânt, curva nu este geloasă, pentru că nu și-ar putea permite. Amanta însă, e mai geloasă ca nevasta de acasă și mai posesivă decât ea. Evident, reciproca nu se aplică. Tu nu ai voie să o întrebi nimic din ceea ce nu-ți spune ea, n-ai voie s-o bănuiești, iar regulile jocului le face numai ea, tu te supui și le aplici. Așa o să ajungi de la întâlniri cel puțin lunare, cu sex nebun și alea-alea, la „hai iubitule să ne vedem la IKEA, că am de cumpărat ceva, apoi fug la muncă”. Asta dacă nu te sună să-ți transmită ce ar trebui să-i cumperi și unde să i le aduci. Sau – later edit- dacă nu te cheamă să petreci o mirobolantă zi în care ea își plătește facturile și se ceartă cu diferitele amărâte de pe la diferite birouri.
 • Curva când pleacă din viața ta nu lasă în urmă haos și nefericire. E ca la pay-per-view. Atât dai, atât primești, te ștergi și pleci. Când pleacă amanta, lasă în urmă un gol, un regret, o veșnică îndoială – ce ai greșit, dacă tu ai greșit? etc. Că bărbatul e bou și credul. N-ai greșit cu nimic, inutilule! Pur și simplu ai fost folosit și ți-a expirat perioada de folosință. Dracu’ te-a pus să ai încredere în ea!
 • Altfel spus, există și o asemănare între curva plătită și amantă. Ambele-s precum treaba cu telefoanele mobile. Dacă prima e ca o cartelă preplătită, a doua este ca un abonament lunar, încheiat pe o perioadă contractuală de cel puțin un an de zile. Dacă la prima ai minute incluse, la a doua riști să rămâi mai mereu fără semnal, să ieși din zona de acoperire, cel puțin după un anumit timp. Dar de plătit, plătești abonamentul. Și extracosturile! Și eventualele extraopțiuni.
 • În plus, pe curvă nu o urmăresc clienții care se cred titulari pe cont. Amanta îți mai aduce cu sine și ceva „amiciții” din partea unor „ecși” pe care nu-i cunoști personal, dar în timpul relației ai aflat mai multe despre ei decât ar ști SRI-ul dacă i-ar fila. Știi ce-i place precedentului, cum o face, cât de mare o are, ce nu avea acasă de a apelat la serviciile amantei etc. Așadar, tu acela care astăzi te crezi, cum spuneam, „ză uan”, vezi că nu ești decât o altă piesă din Matrix. „Ză ciozăn uan” o să fie întotdeauna dracu’ știe cine, numai tu nu!

*Acest text a fost scris în urmă cu un an, cu alt scop, nu acela de a educa bărbații. Am decis să-l folosesc, totuși, în acest scop nobil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top