De ce nu îmi place Cioloș. Nici guvernul său!

OK, premierul Cioloș a dat față cu „reacțiunea” și a scos din joben niște iepurași care l-au propulsat în rândul întâi în preferințele tuturor hipsterilor din țara asta. Pe mine nu mă convinge. Cu tot cu guvernul său de tehnocrați! Mi se pare, de fapt mi se par,  că-s un guvern întreg, doar un set de farfurii și tacâmuri de unică folosință, puși acolo cu unicul scop de a nu murdări vesela cea bună. Când e gata petrecerea, ajung la coșul de gunoi și sunt dați uitării.

ciolos

De ce nu m-a convins acest guvern? De ce nu cred în Cioloș și ai lui? Știu, voi fi subiectiv, dar e dreptul meu și este normal să fiu deranjat de chestiile care-mi stau în gât, nu de cele care vă stau vouă.

A promis transparență. Nu a folosit nimănui. Ba, dimpotrivă. Mecanismul și așa greoi al statului, se mișcă acum infinit mai greu, deoarece zilnic, fel de fel de neaveniți cer fel de fel de lămuriri care oricum nu le folosesc și pe care oricum nu le pot pricepe. Dar au transparență. De fapt, Cioloș nu e prost. Dă-le frate ce vor, că și-așa nu au ce face cu ele. Ca și cum ai da un MIG 29 echipat complet, pe mâna unor copii de grădiniță. În afara faptului că se vor urca în și pe el, că vor trage de toate manetele și vor apăsa toate butoanele, nu-l vor clinti.

Returnează taxa auto în cinci ani, deși Europa i-a transmis clar că este ilegală decizia. De atunci, adică de jumătate de an, ministrul mediului se tot chinuie să găsească soluții. Haida-de! Trage de timp, spărând că va pica guvernul înainte de a trebui să ia o decizie. Apoi vor mai trece șase luni ca să se instaleze noul guvern și tot așa.

În acest timp, ANAF, care este tot o structură a statului, publică infamele liste cu infamii care nu și-au achitat taxele. Da, mă regăsesc și eu acolo, pe persoană fizică. ANAF însă, nu vine să spună că da, Corvinash, nenorocitul, are să ne dea 4.000 lei în timp ce noi îi datorăm 20.850 lei, pe care îî vom da înapoi în cinci ani. Timp în care eu plătesc penalități statului român, în timp ce același stat român, condus de același guvern de tehnocrați, îmi plătește mie dobânzi la banii pe care mi-i datorează și pe care se încăpățânează să mi-i returneze în cinci ani. Plin de „lumină” acest stat român, condus de acest guvern de tehnocrați.

Între timp, îmi cumpăr o mașină, înmatriculată în România, cumpărată de nouă de la reprezentanță în anul 2004, la care, ghici ce, același stat român mă pune să plătesc 2.500 lei taxă de mediu. Care taxă, între timp,  a fost și ea declarată ilegală de către aceeași Curte de Justiție Europeană.

Despre relaxarea fiscală, ce să mai zic? De un an de zile, de când ne „cioloșește” guvernul ăsta, nu s-a schimbat nimic. Din 12 luni, încasez efectiv 10, restul de două mergând în diferitele conturi ale statului român. Condus de același guvern Cioloș.

S-a eliminat obligativitatea prezentării copiilor legalizate sau nu, pe la diferitele birouri. În scris și în declarații. Încercați să obțineți o adeverință fiscală, să cereți orice act de oriunde și mai vorbim… Tone de copii, tone de xeroxuri…

Prețul carburantului a rămas același. Noroc că mai scade din când în când prețul la barilul de țiței, și mai vedem și noi doi bani scăzuți la litru, la pompă.

În rest, rovigneta a rămas aceeași, vreo 120 de lei pe an pentru autoturisme, taxa de mediu, cum am arătat e tot acolo, la pod la Fetești plătești 13 lei pe sens, în timp ce de ani de zile, nu am văzut un singur muncitor bătând un singur nit la tot podul ăla, care azi-mâine împlinește două secole de existență.

Prețul unei polițe RCA a ajuns să atingă Luna. Transportatorii ies în stradă sau își închid firmele. Pentru o sărăcie de scuter, cu capacitatea cilindrică de 49 cmc, am plătit 120 lei RCA, pentru șase luni. Adică cam cât costa până acum RCA-ul pentru o mașină de 1300 cmc, tot pentru șase luni. 120 lei pentru un scuter!

Sistemul de sănătate a înregistrat în acest an „cioloșist” niște recorduri inimaginabile: transfuzii cu sânge greșit, adică altă grupă sanguină decât cea necesară, oameni cu răni infectate cu viermi, morți trimiși alandala pe la familiile îndurerate, îngropați de străini, pentru că la morgă un idiot a încurcat cadavrele, scandalul Hexifarma, care e cusut cu ață albă de la dezinfectanți la amărâtul ăla care s-a sinucis sau a șters putina în stil James Bond. Mai vreți? Orice spital are de trimis mii de rapoarte și sute de dări de seamă, timp în care cretinătatea aia de card de sănătate rămâne un plastic inutil pentru pacient, însă al dracului de iubit de orice medic sau farmacist. Îl „tragi” prin aparat și obții ce vrei: internări fictive, rețete compensate, medicamente etc.

Pe Oprea, care nu e vreun Făt-Frumos și nici vreun precinstit, l-a dat jos strada. A murit un sepepist care a dat ca bolovanul într-o groapă cu motocicleta. Acum, foastul ministru este cercetat penal și pus sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă. Azi-mâine va cerceta DNA-ul și violurile, cum bine remarca un parlamentar!

Dar când a venit președintele Franței, și a căzut unul dintre motocicliștii din coloana oficială, de ce nu și-au dat demisia vreo doi-trei miniștri? Fără DNA, fără punere sub acuzare. Că tot motociclist, tot coloană oficială, tot picat cu motocicleta… Măcar o demisie, ceva?

Mai sunt și altele, dar am scris destul. Cioloș, cum ți-au mai zis și alții, du-te, du-te tare! Cu tot cu guvernul tău de tehnocrați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.