Creste dolarul

OK, zilele astea creste dolarul american. Si nu asa, cu 2-3 banuti, ci a urcat de pe la 3,2 la 4 lei. Ca zona euro se cam clatina, grecii vor sa paraseasca barca, in stil… grecesc, adica au luat banii si acum nu mai prea vor sa-i dea inapoi si vor crea un precedent periculos, pe care mediteraneenii il vor urma fara probleme, apoi balcanicii fara remuscari etc…

One_US_dollar
Creste dolarul. Sa iasa lumea in strada, zic! Caci o gramada de lume are credit  in dolari americani. Si aia acum ce safaca? Sa nu se simta cumva marginalizati? Daca aveau credit in franci elvetieni se sesizau autoritatile, societatea, ONG-urile, somerii, jurnalistii ploii, bloggerii, toti. Dar pentru cei care au preferat dolarul? Pentru ei cine se sesizeaza?
N-o punem si noi de-o revolta mica? Si apoi ne rugam sa-si revina euro, sa avem motiv de-o revolutie, ceva? Eventual sa nu mai platim taxe si impozite, sa inchidem firmele pe care le avem pline de datorii si sa deschidem altele noi, eventual in alt sector al Capitalei, sa ni se piarda urma, sa ne mintim furnizorii ca e criza, sa nu mai platim facturile la energie electrica, gaz si apa potabila.

Creste dolarul. Da’ leul romanesc mai creste vreodata? Ca de cand ma stiu, tot o pisica amarata si jigarita a ramas. Ba a mai facut si raie. Da’i zice tot leu. Cred ca de aia nu face nimeni credite in lei. Toti prefera valuta ca e forte, nu ca leul asta amarat. Si apoi toti se pun pe bocit ca leului ii mai pica 10 centimetri patrati de par. Lunar.

Creste dolarul. Nu emigram toti in SUA? Ca aia din  Marea Britanie s-au lamurit in mare parte cum sta treaba cu romanii si romii. In SUA jumatate sunt ca romii nostri. Cel putin la culoare. Si daca a crescut dolarul, nu mergem si noi acolo sa ne facem bosi de bosi? Pardon b0$$i de bo$$i.

Creste dolarul. Parca si vad o prostituata la colt de strada, fara dinti in gura, imbracata ca o patachina de Halloween, negociind cu un client:
– Cat e?
– 100 vericule.
– 100 ce?
– 100 lei scurtul.
– Pai cum asa? Cam scump!
– Vericule, a crescut dolarul. Vine inflatia. N-ajunge ca muncesti tu gratis? Vrei s-o sug si eu degeaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.