In ce lume traim?

In ce lume traim? Intr-o lume de rahat!

in ce lume traim

Ce lume este aia in care un ziarist cu experienta, specializat in presa auto, provenit din Cretacicul presei auto, vine si se vaita ca deontologia presei este o amintire, in conditiile in care ultimul reper deontologic pe care l-a stabilit acesta a fost sa se planga ca la nu stiu ce eveniment organizat de Dacia, i s-a refuzat si a doua bucata de peste, la masa oferita jurnalistilor?! Cum ma, nu are Dacia doua bucati de peste pentru ditamai dinozaurul? Ditamai compania? Peste? Va rog?? In ce lume traim?

Ce lume este aia in care ditamai VIP-ul si  Diplomatic Sales Manager&Logistics Coordinator la Mercedes-Benz Romania, vine sa traga de urechi un jurnalist de la blogul monomarca care culmea, scrie despre Mercedes-Benz (!), ca a uitat sa treaca in povestea scrisa in limba engleza, ca masina testata are tractiune integrala? De cand isi permite un manager sau un PR sau un cineva, care reprezinta o marca auto in Romania, sa traga de urechi un jurnalist? Pai ce facem, in  ce lume traim? Tot aia in care toate masinile sunt ieftine, frumoase, fiabile, si fara concurenta?! Si totusi, cum isi permite cineva sa urecheze un jurnalist? Un jurnalist caruia culmea, i-a dat masina in teste, deci prezinta incredere, are coloana deontologic-vertebrala, nu urineaza contra vantului, da bine la poza si scrie in genere favorabil?! Chiar daca jurnalistul scrie pe un blog, deci este mai degraba blogger si atunci alta este ocaua cu care-l masori, dar asta e alta poveste…

Ce lume este aia in care jurnalistul este nevoit sa se apere si da cu bata in balta mai ceva ca un blogger care preocupat sa infulece piscotul, nu sesizeaza ca masina are tractiune integrala, indiferent daca scrie sau nu pe portbagaj 4MATIC?! In ce lume traim? Cum se poate ca ditamai Mercedes-Benz Romania, care are criterii atat de stricte de selectie a muritorilor carora le incredinteaza supermasinile lor spre testare, sa gafeze atat de lamentabil incat sa dea masina unui jurnalist care habar nu are cum se comporta un 4×4? Ba mai mult, nu are nici inspiratia de a se uita la puntea fata a Mercedesului, doar-doar o zari o pereche de planetare, semn clar ca tractiunea nu mai este numai spate?! In ce lume traim?

Si ce lume este aia in care un baietel cu un aer usor retardat sare sa linga stema-steluta de la Mercedes-Benz, dand apa la moara ditamai VIP-ului si  Diplomatic Sales Manager&Logistics Coordinator la Mercedes-Benz Romania, ca vezi-doamne masina a fost adusa, inapoi din teste, murdara? Ma scuzati domnu’ dumneavoastra ati mentionat vreodata faptul ca ati dus inapoi un Suzuki sub forma de muci impachetati in batista? Sa nu intram in amanunte, caci numai cel curat are dreptul sa arunce cu piatra, zic!  Si acum ma mai scuzati o data, caci ma adresez  ditamai VIP-ului si  Diplomatic Sales Manager&Logistics Coordinator la Mercedes-Benz Romania, n-ati vrea ca presa sa aduca masinile inapoi cu plinul facut, spalate exterior-interior, eventual si sub capota motorului, plus o bancnota de 100 € lasata in torpedou, semn de recunostinta pentru marinimia stelara de care ati dat dovada dand masina in teste si intru review-uri? In ce lume traim?

In concluzie, lumea de rahat in care traim presupune niste ziaristi cu limba moale si pufoasa, nu prea umeda ca lasa urme, nici prea  uscata ca irita, coloana vertebrala de preferinta cartilaginoasa, posesori de drept ai copyright-ului pozitiei ghiocelului, apartinand Fratiei Piscotului si Congregatiei Care Detine Cercul Increderii, gata imediat sa faca sluj, aport, drepti-culcat si la nevoie, mort!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.