Buget de criza, stari de criza, esafod?

A trecut si sarbatoarea muncii, care a picat iarasi prost, adica in weekend. Nimic nu mai merge in tara asta, nici sarbatorile nu mai sunt ce au fost odata!

Si la Buftea s-a incercat un simulacru de sarbatorire ins til carpato-mioritico-dambovitean, adica cu mici, cu bere, cu ceva muzici, cu pajiste, cu iarba verde. Da’ vorba aia: atat dai, atat face. Cam asa se poate sintetiza ziua de 1 Mai a la Buftea!

Cu un buget de criza, Primaria Orasului Buftea (POB 1 si POB 2) au alcatuit ( ca nu pot scrie ca au construit) un fel de scena, mai degraba un podium sau daca e sa fiu cinic, un fel de esafod. Fix in zona unde in anii trecuti trona ditamai scena adusa de la Studiourile Media Pro. Acum nu neg geniul creativ buftean si nici nu minimalizez munca celor care au creat „capodopera”, am insa o problema cu cei care au dat ordinul.

Cum mama naibii, ditamai Primaria sa nu fie in stare sa scoata, dupa ce au ratat Ziua de 8 Martie, ceva mai de Doamne Ajuta? Chestia aia, facuta cu bani putini, probabil de-a bogea, arata exact asa cum este: ca un esafod pe care s-au jertfit iluziile unora despre o societate bufteana mai rasarita, sub o conducere mai reusita…. Ia de vedeti:

img_5808img_5809

img_5810

Cum la asa minunatie nu se putea sa nu vina si ceva lume, ei bine zona a fost de-a dreptul pustie… Vreo 3-4 familii ratacite pe poajiste au putut injura printre dinti micii care costau 3 lei si berea la butoi, servita in pahare cu inscriptia Burger, care la 3-400 ml cat aveau, costau 4 lei bucata! Pai la banii astia… 3 mici = 9 lei + 2 beri = 8 lei, total 17 lei, hai mai pune un mic, sa fie de 20 de lei. Cum e mult? Da’s mici facuti cu pasiune! Si bere aleasa…. Vai de mama noastra!

Evident ca la manifestare, parca pentru a vedea cum o zi care trebuia sa umple pajistea s-a transformat intr-o zi trista ca societatea incare traim, ei bine au ajuns si POB 01 si o2, adicatalea primarul Ion Stoica si viceprimarul Radu Marinescu.

Daca primul, adica primarul, a preferat sa vina singur, al doilea a venit cu intreaga suita cu care se infatisase la ordinul lu’ Geoana si cu care marsaluise prin Capitala, ca sa dea si pesedistii bine la imagine si mai ales la numar. Ajuns pe pajiste, n-a bagat pe  nimeni in seama, dar nici vreunul nu s-a omorat sa-i sara in brate.

In schimb primarul Ion Stoica a fost intampinat de o multime generoasa, care l-a aclamat indelung. Obisnuit cu baile de multime de acum nici macar un an.. primarul a fost intampinat de o baba semisenila, care a tinut sa-i stranga mana si sa-i multumeasca ca exista. O mare trecere cum am mai spus, de la multimea care-l arunca in sus pe brate la alegerile cand a fost uns primar.

Dar de anul trecut pana acum, deh… podium de lemne, adica… s-a mai schimbat cate ceva. Si multimea s-a schimbat. Din multime s-a transformat in baba singura, asa cum din scena a ajuns sa fie montat un esafod, sau un sicriu mai mare, ca nu mi-e clar…. Un semnal de alarma atat pentru primar, cat si pentru starea de lucruri actuala.  Adica o bere de 400 ml… 4 lei?! Si ca decor esafodul ala, pus parca sa nu lase omul sa uite ca seful cel mare, intr-o clipa de medicatie gresita a declarat pe  postul public ca el ar instala esafoade pe stadioane si ar face executii publice?!

Revenind la „baia de multime”, viceprimarul n-a stat o clipa pe ganduri si s-a aruncat si el in zona, doar doar l-o imbratisa si pe el… Baba insa n-a avut ochi decat pentr4u primar, care trebuie sa recunoastem, e om chipes! Si are succes la femei! Postez audientei si posteritatii imagini (Cateva) cu „baia de multime entuziasmata” , sau trebuia sa scriu „baba din multime, entuziasmata?”:

img_5817img_5820

img_5821

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.