Bloggerii platesc vreo taxa?

Imi doresc sa apuc ziua in care toti bloggerii vor fi aliniati cuminti si ordonat, la cateva cozi.

Prima coada populata cu bloggeri ar trebui sa fie, conform legii, ANOFM. Stiu ca vorbesc despre funie in casa spanzuratului, dar sunt sigur ca dorinta mea, macabra pentru unii, va fi mai incolo considerata ca fiind”vestea buna”. Sa munceasca si ei, cinstit,ca orice om care-si castiga, iarasi cinstit, existenta.

Cea de a doua coada pe care as vrea-o populata cu bloggeri este la ghiseul Administratiei Financiare a fiecaruia. Sa mearga bloggerul acolo si sa explice cum este el platit, cum obtine el venituri neimpozabile, cum de fapt, activitatea sa de blogger este ilegala, ilicita si eludeaza legile fiscale ale statului.


Si pentru ca multi bloggeri lucreaza „pe piscot”, ar trebui sa le zica careva, ca in conformitate cu legile acestei tari,si veniturile in natura se impoziteaza. Adica daca primeste Raluxa o cutie de smacoline sa le dea prin parc, societatea care i le-a dat, si-a scazut din contabilitate contravaloarea lor, ba mai mult, si-a dedus si TVA-ul aferent.

” Din punct de vedere fiscal (impozit pe venit, T.V.A., impozit pe profit) se respecta prevederile fiscale din Codul fiscal.
Conform legislatiei actuale, sunt considerate venituri din salarii, toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate”.

Mi-as mai dori ca apoi, bloggerii sa mearga cu totii, in bloc,pe la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si la  Casa de Pensii, si sa le explice si  alora cum de ei nu platesc CAS, fond de pensii etc.
Si stiti de ce? Pentru ca in afara faptului ca nu-i sufar pe acesti piscotari, in afara faptului ca eludeaza aproape toate legile fiscale, intr-o zi eu si copiii mei le vom plati pensia. In conditiile in care unii au facut mii de euro lunar  si n-au platit un sfant la stat, insa la o anumita varsta vor cersi (ce o fi nou?) ajutor social si pensie de batranete. Sau ceva, sub forma unui ajutor social. Si nu mi se pare logic ca niste neaveniti care iau cu buna stiinta si fara niciun drept painea de la gura unor oameni pregatiti sa munceasca intr-un domeniu, sa beneficieze de niciun leut de la mine sau altii ca mine.

As mai intreba PR-ii, agentiile de PR, agentiile de media si alte zone in care piscotul se canalizeaza catre bloggeri, sub ce forma ii platesc pe cei mai multi si i-as invita pe acestia sa dea cu subsemnatul pe la birourile care investigheaza spalarea banilor, fraudele fiscale etc, in sensul ca platesc cu buna stiinta sau ofera avantaje in natura,unor persoane fizice, pe care apoi le deduc din cheltuielile de protocol, cele destinate media, insa la pachet cu jurnalistii sau din fondurile de sponzorizare. Caci si aici se cam incalca legea, bloggerul nefiind capabil sa ofere o factura, o chitanta, sau se incarce cu suma respectiva. Deci, cel care-l plateste, de cele mai multe ori incalca si el legea.
Si nu vorbesc prostii, am experimentat asta, mi s-a cerut sa public ceva, mi s-a cerut un cont de banca, si odata cu publicarea materialului, mi s-au virat banii. Si cum se cheama asta? Bani negri. Oh da, vorbesc de materiale publicate pe Corvinash.ro.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.