Biciclistii au drepturi. Si soferii: acela de a-i calca!

Biciclistii isi cer drepturile, soferii si-l rezerva pe cel legal de a-i calca! Legal, evident.

Ca sofer si rareori pieton, stiu ca ma simt incurcat vesnic de biciclisti. Nu mai vorbesc de scuteristi, dar macar astia din urma nu se urca pe trotuar, nu ma freaca cu prezeenta lor in parc, nu-mi zdrangane cu soneria aia oribila cand incerc sa-mi adun gandurile mergand pe trotuar.
Acum ei vor piste nu stiu unde, ca „dincolo” nu mai sunt bune. Si daca erau puse initial „dincolo”, musai trebuiau mutate altundeva, doar asa, ca niste neica-nimeni, niste ong-uri si niste jurnalisti dintr-o c(l)asa anume sa aiba cu ce-si ocupa timpul si justifica existenta.

biciclisti
SURSA FOTO: Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti

Problema biciclistilor sudici, care reprezinta probabil undeva in jurul a 0,8546% din participantii la trafic este, nu-i asa, una stringenta. S-au terminat de asfaltat toate strazile din Bucuresti si imprejurimi, apa si canalul sunt deja demult istorie, cainii maidanezi au disparut si copiii ii pot cerceta doar la muzeu, parcarile sunt mai multe decat masinile care le folosesc, deci sa facem piste de biciclete, eventual suspendate, ca biciclistii sa poata flegma pe masini, din mers.
In plus, civilizati si nepoluanti, asa cum singuri se vad, ei sunt viitorul. Nu-i asa ca in Bucuresti meltenii si cocalarii, care-s masa preponderenta, se vor apuca de maine sa-si ia biciclete pentru ca-i trendy? La naiba cu Range Roverul, BMW-ul si alte SUV-uri cat locomotiva, traiasca bicicleta! Hai sictir! 300 de ciclisti vor sa schimbe sensul estului.
E cam ca in cazul rahaturilor alora de podisti pentru invalizi. Toate institutiile s-au grabit sa le monteze, ca sa nu le ia la scatoalce Organizatia Ong-urilor Fara Rost din Romania. Fara ca vreuna dintre parti sa faca un studiu prealabil din care sa reiasa ca-s un numar de X invalizi, care au nevoie de acces special in X cazuri si ca da, rampele pentru carucioare de invalizi sunt cu adevarat necesare. De parca aia din carucioare fac zilnic cate un raliu.
Si inca ceva: invalizii au voie pe pista de bicicleta sau velocipezii se simt ofuscati ca si altcineva le-ar putea incalca si abuza drepturile? Ca pun pariu ca invalizii i-ar lasa pe rampa lor…

CAT DESPRE DREPTUL BICICLISTILOR DE A CIRCULA PE CAROSABIL, sper din tot sufletul sa li se acorde, deoarece aici isi va spune cuvantul selectia naturala, bazata pe nerespectarea Codului Rutier, pe care si biciclistii trebuie sa-l respecte si pe care-l vor incalca ori de cate ori vor avea ocazia. Si atunci, daca ei au dreptul, am si eu acelasi drept de a trece pe verde, ups, peste un biciclist. Si ca sa vad daca mai misca si daca nu are cumva nevoie de primul ajutor, voi da in marsarier, ups, tot peste el?! Numai asa se poate reviogora consistenta Stirilor de la ora 5!
Asta-i Viata! Soarta nemernica!

6 răspunsuri

  1. Esti un imbecil arogant si ipocrit. Ciclisti vor un singur lucru: Benzi destinate lor (in aer, in pamant, pe apa, pe luna, oriunde), unde sa poata circula in voie, fara sa fie PIETONI sau MASINI pe ele (conform codului rutier).
    Cu o mentalitate ca a ta normal ca nu ne putem dezvolta ca societate. A si apropo ca sofer, esti OBLIGAT tot prin codul rutier, sa lasi o distanta de 150 de centimetri intre ciclistii care circula pe carosabil.

    1. Sunt un imbecil pentru ca ti-am lasat comentariul asa cum l-ai scris. Asta pentru ca tu ma jignesti fara sa ma cunosti. De unde si concluzia ca in aceasta discutie tu esti adevaratul imbecil. Ciclistii vor… Da’cine pana mea sunteti voi sa VRETI? Noi soferii, care platim de ne vine acru ca sa circulam cu masinile pe strazi, nu avem dreptul sa VREM? Si chiar daca ne dorim o lule fara voi, va acceptam, de voie, de nevoie. Voi vreti un paradis numai alvostru. Hai sictir! Si ideea articolului la care te-ai grabit sa sari precum musca la cacat era aceea ca voi, biciclistii, sunteti fix ultima noastra dorinta pe strazi. Am scris cu bold (stii tu cheatiile alea ingrosate), ca sa priceapa si cei grei de cap ca tine. Insa cat timp citeste cine vrea, la liber, imbecilii nu inteleg, dar emit pareri si o minoritate vocala e mai pregnanta decat o majoritate tacuta.

  2. Prietene, iti arat articol in codul rutier unde spune clar, scris negru pe alb, ca autoritatile sunt obligate sa construiasca piste de biciclete. De aia VREM. Daca ai avea masina si nu ai avea drum cred ca ai VREA si tu drum. Nu imi face nicio placere sa circul pe strada cu bovine ca voi care trec la 20 de centrimetri de biciclisti, care deschid usa fara sa se asigure in oglinda si care folosesc claxonul in prostie. De voie, de nevoie merg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.