Basescu a semnat decretul prin care Ponta devine interimar la Cultura

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Culturii.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul prin care se desemneaza Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru.

Traian Basescu

(foto http://www.9am.ro)
Potrivit MEDIAFAX, premierul Victor Ponta va delega dreptul de semnatura secretarului de stat din minister reprezentant al UDMR. La Ministerul Culturii sunt doi secretari de stat, unul dintre aceste posturi fiind ocupat de Csilla Hegedus, vicepresedinte al organizatiei de femei UDMR si secretar general adjunct al UDMR.

In perioada urmatoare se va schimba programa de invatamant la toate nivelurile. Se va modifica definitia si conotatia general-asumata asupra plagiatului. In cazul in care Victor-Viorel Ponta va castiga alegerile prezidentiale, dupa ce se va savarsi exodul masiv de oameni de cultura ramasi in tara, se vor institui probe noi la admiterea in  facultatile de stat, examene de licenta, masterat, doctorat etc: plagiat-viteza, plagiat dupa traducere, plagiat traditional de tip copy/paste (unde se va puncta acuratetea cu care s-a copiat originalul), plagiat modern (care presupune rescrierea si actualizarea textelor scrise in urma cu decenii/secole etc).

In perioada cat Victor-Viorel Ponta va fi presedintele Romaniei, este posibil ca Sorin Oprescu sa preia (cel putin interimar) sefia Culturii, stiut fiind faptul ca in anul 2008 a fost  acuzat ca si-ar fi masluit dosarul prin care a devenit profesor universitar. Presa centrala a aratat ca opt articole pe care politicianul sustinea ca le-a publicat intre anii 1978 si 1994 in revista „Chirurgia” pur si simplu nu se regasesc in numerele respective. Si cum legaturile lui Oprescu cu PSD sunt orice numai intamplatoare nu…

De altfel,in sanul PSD si in special in zona de cultura a acestuia, plagiatul este o noua ordine de zi si politica de stat. Nu poate fi trecut usor cu vederea nici episodul petrecut in anul 2012 si avandu-l ca protagonist pe Ministrul Educatiei, Ioan Mang. Acesta a fost nevoit sa isi dea demisia dupa ce Romania libera a dezvaluit ca mai multe articole ale sale sunt suspectate ca sunt copiate din alte lucrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.