N-am pretentia ca sunt vreun bucatar. Dimpotriva! Dar scriu acest text si pun aceste poze la bataie pentru Cel mai grataragiu dintre bloggeri.
Specialitatea casei, pe care o infaptuiesc dupa o reteta proprie, se numeste „tocanita misterioasa”. E simplu de realizat. Totul e sa nu pleci dupa un calcul, sau verun plan, bine ticluit.
Adica te apuci sa pui in tigaie, sau in oala, (depinde ce ai gasit curat si folosibil in materie de oale, cratiti si tigai, in locul tainic unde le tine nevasta ascunse).
Si te apuci sa pui: ulei si musai ceapa, ca asa incepe orice mancare romaneasca: ceapa si usturoi, sa fii sigur ca destinatarul mancarii va duhni post masa. Restul e de la sine inteles: adaugi cam tot ce-ti pica in mana: sare, piper, dovlecei, rosii, ardei gras, carne, sau daca n-ai, pui oua si totul se transforma intr-o omleta misterioasa.
Dar, pe de alta parte ma duc la fel de fel de show-uri culinare, pentru ca din cand in cand mai prestez activitati jurnalistice si pentru site-ul culinar.ro.
Asa am avut ocazia sa il cunoasc si pe bloggerul-bucatar, Adi Hadean, pe care, cu permisiunea sa, desigur, l-am imortalizat in timp ce ostenea niste frigarui cu lerul. Acu’ daca nu stiti ce-i ala ler, nu cautati musai in textele lui Hrusca, presupun ca nici ala nu stie ce-i, da’ canta despre el. Asta-i lerul, iata si actiunea sa asupra carnii, pe un gratar indoor, caci afara era prea frig.
Iata deci, cateva poze, sugestive, cred, si destul de bine realizate, (tot eu cred asta), despre cum se proceseaza si cum arata la final, frigaruile ostenite ale lui Adi. Marturisesc ca au un gust cel putin la fel de bun precum arata.
Si de asemenea, marturisesc ca am intrat in acesc concurs din simpla curiozitate, si pentru a impartasi lumii cate ceva despre mine. Ca pe Adi Hadean il stie toata lumea. Faptul ca eu particip la show-uri culinare (asa l-am cunoscut si pe Chinezu, slavit fie-i numele in vecii vecilor, ca mare om si mare caracter mai e!), este insa o latura de-a mea, ceva mai pitita.
Spor la gratareala!
Ahh, si nici blogger in adevaratul sens al cuvantului, nu-s. Ma joc de-a bloggingu’ asa, de amorul artei, deci ar trebui sa fiu descalificat din start! Iar daca nu, „Acest blog va castiga gratarul de Camping Grill” organizat de www. campinggrill.ro.
Despre care am aflat, evident, de pe saitul Chinezului de rigoare.
7 răspunsuri
Bine ca nu le face cu placa de indreptat parul.
si tu acuma…. bre da’ pricinosi mai sunteti!
daca nu te descalifica chinezu, din partea mea ai o nota cel putin de trecere 😀 😉
merci. e ptr scris, sau ptr poze?
Pot sa gust? 🙂
Ăla-i voșorlău, domnu’, nu ler. Leru-i cuptoru’. Ai mă, să vede ce nu ești țăran…:-))