Ciubotaru, atac cu buzele inainte la dosul de Chinez

Asadar, se ia una bucata ipocrit neaos, importat de la Baia Mare si se implanta in blogosfera si in Guru’ lu’ Social Media. Asta e Chinezu. Care-si face emisiune, am scris despre asta, e de cacao, omul e si mai de cacao, emisiunea sa e pe un post de scara de bloc (unde altundeva?), gata, am conchis. Sa nu-ti faci chip cioplit, zice porunca a doua. Ce te faci  daca chipul ti-e deja cioplit, direct in piscot si ipocrizie?

chinezu

De cealalta parte a cyberspatiului, magnicficul Ciubotaru, cel mai presus de toti si toate cele, cu emfaza omului care nu numai ca le-a vazut pe toate, dar le si intelege, i-a cam stat in cale Chinezului. Si nici nu se iubeau ei prea tare, caci ambii, tineri aspiranti catre fotoliile detinute de prea mult timp de Arhi, Zoso si alti A-Listeri dinozaurieni, se cam calcau pe glezne la linia de start in Maratonul Piscotarului B-Lister.

Ciubotaru

Acum pare-se ca e un fel de pace sub maslini. Si cum Chinezu nu da nimic pe gratis, ca pacea sa fie pecetluita cum se cuvine, Ciubotaru, care e in inferioritate, neavand si el emisiune ca baciul baimarean, a fost silit sa-si recunoasca vasalitatea. Cum oare? Simplu, Ciubotaru a fost invitat la o partida de pupat in dosul Chinezului si pentru a exista dovada irefutabila ca vasalitatea s-a pronuntat si a fost si acceptata, Ciubotaru a postat un fel de scrisoare de intentie video. Pasamite „Ce ti-a trecut tie prin cap draga Chinezule, draga Cristi, ca sa-ti faci o emisiune?” La care Chinezul, plin de povete ca o broasca de raie, i-o raspunde cu accentul sau studiat arelenesco-neaos: „Draga Ciubotaru, draga Adrian, mi-a trecut prin cap ca avem nevoie de continut premium.”Interesant e ca in capul sau de piscotar sinistru, continut premium inseamna ca nu se mai poate ca bloggerul,care se stie ca este paria jurnalismului, nu se mai poate exprima pe la colturi si e nevoie de un suport de mai larga audienta. Si cum OTV s-a inchis…

Ce vad eu aici?
E simplu: Chinezul isi va invita bloggerii din ograda proprie sa apara pe sticla. Asta e in capul sau continut premium. OK, va incerca si cu personalitati, care pana laurma isi vor da seama cam ce inseamna bloggingul in Romania si incet-incet vor zice pas. Asadar, vrei sa fii vazut de o tara intreaga? Treci de pupa cur de Chinez si apari la teveu. Contra unei modice sume, evident. Sau contra unei plati in natura, caci baciului Chinez ii cam place sa inghesuie tinere aspirante la piscot, pe la diferite Webstock-uri,stuffstock-uri si alte balarii bloggeristice, unde atarna o gramada de Raluxa wannabe, gata oricand sa lase tastatura pentru a aduce alinare unor testicule botite de baimarean cu ifose de premium. Sau munca in folosul Piscotal Initiaative, ca si munca e primita.

De ce ii pasa Ciubotarului de asta? Pai e simplu: a prins el un piscot de ros, la care da cate o limba, periodic, ca e piscot american si e scump si se da pe sub mana, rar si cu tact, deci cu grija sa nu se consume. Dar daca ar aduce in fata ca el poate sa duca numele brandului care da piscotul pe teveu… Eeeeei, „Suna bine” va fi spus PR-ul. Si cand e vorba de piscot, lasam deoparte animozitatile si trecem la pupat cur de Chinez, daca asta trebuie. Stati linistiti, ca toamna se numara bobocii, o sa cititi lucruri interesante aici pe Corvinash.ro, doar sa vina dracului toamna asta, mai bine, mai adanc, mai…
Si Chinezului ii pica bine sa dea o limba pe piscotul american, dar cum el e premium si e greu de ajuns chriar si sa-i pupi curul paros, Ciubotaru e numai bun de folosit ca nada, ca momeala. Ca pana la urma, totcarne detun va fi si asta, cu toate fitele sale de moldovean cult si citit, scolit si adevarat. Va aduce piscotul la Chinez si se va duce sa o elibereze pe Miorita.

Cam asa sta treaba in blogosfera: ne facem televiziune, ca sa accedem la piscotul cel mare. Cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam, nu mai pare a conta pre amult. Raspunsurile le stiu toti dar se fac ca nu-s adevarate: suntem nimeni, suntem mgoi si suntem tare flamanzi. N-am muncit o zi in viata noastra si nici vreo scoala de jurnalism, media sau macar ceva legat de comunicare n-am facut N-am dat cu subsemnatul in  viata noastra in nicio redactie insa suntem bloggeri si avem rating si audienta si ne baga lumea in seama. Tristilor, Corvinash.ro, care va iubeste de n-are aer, pe voi pe piscotarii astia nenorociti si ipocriti, are deja mia sa de unici constant, pe zi. Asta fara sa dau pe afara cu scrisul. Cine vrea printscreen sa ceara si va primi, dar a publicat unul amicul Msitodie, pe ultimele trei zile, cand cu scandalul piscotului vandut pe Okazii. Ca noi nu ne bagam mizeria sub pres ca voi bloggerii, noi suntem jurnalisti si nu semanam cu voi, vanduti pe un pumn de maruntis, gata oricand sa oferiti baloane de sapun sub forma de veste de salvare.

De ce a reusit sa-si faca Chinezu emisiune pe TV? E simplu: astazi isi face oricine show TV. Sa ai bani sa sustii productia si sa platesti postului banii pe care-i cere pe ora de emisie. In rest, sanatos sa fii. Si cand manevrezi mase de piscot,ai si banii sa platesti, ca doar vinzi iluzii, cumperi altele si la final ramai cu banii. Bani pe care nu i-ai muncit, insa i-ai produs romaneste, cu smecheria caracteristica neamului. Si da, daca e nevoie sa vina Ciubotaru sa linga alaturi la piscot, insa aduce cu sine usi deschise, deci e bun venit. Sa pupe poala popii si are acces si in biserica si se poate ruga la Altarul Zeului Piscot din Catedrala Mantuirii Bunului Simt, sub obladuirea Inalt Preafericitului Cristian China Birta, Arhiepiscop de Piscot si Inalt Preadatator de Limbi Zgomotoase la tot ce inseamna actiune sub Legea Para’ndaratului propovaduita de vreo agentie, vreun PR etc.

La sutana Inalt Preafericitului Cristian China Birta sunt asteptati sa soseasca si nwradu, Raluxa, Bazavanca, eCostin, Auras, Pandutzu, precum si alti reprezentanti de seama ai noului val blogosferic, atat de bogat populat in acesti ultimi ani de criza, cand a munci e nu numai o povara, dar si o lipsa de virtute.
Sa Piscotam! a Zis Cel de Sus si dintr-odata s-a facut Piscot!

piscot

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top